E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde daralma devam ediyor---

Euro Bölgesi'nde daralma devam ediyor

Euro Bölgesi'nde daralma devam ediyor
01 Aralık 2023 - 12:29 borsagundem.com

Euro Bölgesi imalat faaliyetlerindeki geniş tabanlı daralma geçen ay bir miktar hafifledi, ancak sektör daralma bölgesinde kalmaya devam etti.

S&P Global tarafından derlenen HCOB'nin nihai Euro Bölgesi imalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), kasım ayında ekim ayındaki 43.1'den 44.2'ye yükseldi ve 43.8'lik ön tahminin üzerine çıktı.

Hamburg Commercial Bank'ın baş ekonomisti Cyrus de la Rubia, "Kasım ayı en güzel ay olmadı ve bu sadece hava durumuna değil, aynı zamanda Euro bölgesinin imalat sektöründeki duruma da işaret ediyor. Elbette, neredeyse tüm alt endeksler biraz canlandı. Ancak, iyileşmeler çoğunlukla ürkek ve bir yükseliş eğilimi ilan etmek için gereken dinamizmden yoksun" dedi.

Yeni siparişler endeksi altı ayın en yüksek seviyesi olan 39.0'dan 41.5'e yükselmesine rağmen genel talep 19. ayda da geriledi. Anket, fabrika yöneticilerinin personel sayısının tekrar azaltılması nedeniyle büyük bir toparlanma beklemediğini gösterdi.

İstihdam endeksi, KOVID-19 salgınının dünyayı etkisi altına aldığı Ağustos 2020'den bu yana görülmeyen en düşük seviyeye geriledi.

Euro Bölgesi'nde enflasyon beklentilerin altında

 

Euro Bölgesi'nde işsizlik değişmedi

 

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 0.4 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)