E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi imalatı genişledi---

Euro Bölgesi imalatı genişledi

Euro Bölgesi imalatı genişledi
24 Temmuz 2013 - 11:49 borsagundem.com

Euro Bölgesi imalat verileri 2 yıl sonra beklenmedik bir şekilde genişlemeye işaret ederek toparlanma sinyali verdi

Euro Bölgesi'nde bugün açıklanan imalat verileri Temmuz ayında son iki yılın ilk beklenmedik genişlemesinin yaşandığı görülürken, bölge ekonomisinin içinde bulunduğu rekor resesyondan yavaş yavaş sıyrıldığı sinyallerini verdi.
Satın alma yöneticilerinden alınan bilgilerle gerçekleştirilen imalat endeksi Haziran rakamı 48.8 olurken, Temmuz rakamı 50.1 oldu. Bu rakam Bloomberg anketine katılan 39 ekonomistin tahmin medyanı olan 49.1'i geçti. 50'nin üzerinde rakamlar büyümeye işaret ediyor.
Bir başka Bloomberg anketine göre ise üst üste 6. çeyrekte de daralma gösteren Euro Bölgesi ekonomisi Haziran ayına kadar geçen 3 aylık periyod içerisinde de daralma gösterdi. Uluslararası Para Fonu (IMF) bölge ekonmoisinin bu yıl yüzde 0.6 daralacağını tahmin ediyor.
Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi bu ayın başlarında ekonomik görünüme yönelik risklerin aşağı yönlü olmasına rağmen Euro Bölgesi ihracat büyümesinin küresel talepte zamanla oluşacak artıştan fayda göreceğini dile getirdi. AMB politika fazia oranı rekor düşük seviye olan yüzde 0.5'te kaldı.
Euro Bölgesi'nin bugün açıklanan verileri Çin'de imalatın Temmuz ayında beklenenden daha çok daraldığını gösteren verilerin ardına denk geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)