E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEtiyopya'daki taraflara ateşkes baskısı---

Etiyopya'daki taraflara ateşkes baskısı

Etiyopya'daki taraflara ateşkes baskısı
19 Kasım 2021 - 04:54 borsagundem.com

ABD ve Afrika Birliğinin Etiyopya'nın kuzeyinde artan çatışmalar üzerine taraflara ateşkes için baskı yaptığı açıklandı.

ABD'nin Afrika Boynuzu Özel Temsilcisi Jeffrey Feltman ile Etiyopya Dışişleri Bakanı Demeke Mekonnen, başkent Addis Ababa'da bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dina Müfti, yaptığı açıklamada, Mekonnen ile Feltman'ın görüşmesindeki odak noktasının Etiyopya güçleri ve Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasında bir yıl süren silahlı çatışma olduğunu belirtti.

Mekonnen, Feltman'a hükümetin hala isyancıların ve ticari açıdan önemli Kombolcha kasabasının kontrolünde olan Amhara bölgesel eyaletindeki UNESCO mirası kenti Lalibella'ya insani yardım uçuşlarını onayladığını söyledi.

Bu arada, Afrika Birliğinin (AfB) Afrika Boynuzu Elçisi Olusegun Obasanjo'nun da ara buluculuk çabalarını sürdürmek için Addis Ababa'da ziyarette bulunduğu bildirildi.

Feltman ve Obasanjo'nun taraflara düşmanlıkları derhal ve ön koşulsuz sona erdirmeleri ve ateşkes için baskı yaptığı belirtildi.

ABD'den vatandaşlarına Etiyopya'yı acilen terk edin çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)