E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEski YÖK Başkanı Özcan: FETÖ, ÖSYM’nin tüm sorularını çaldı---

Eski YÖK Başkanı Özcan: FETÖ, ÖSYM’nin tüm sorularını çaldı

Eski YÖK Başkanı Özcan: FETÖ, ÖSYM’nin tüm sorularını çaldı
23 Haziran 2020 - 21:36 borsagundem.com

Eski Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, 'FETÖ mensuplarının ÖSYM tarafından hazırladığı tüm soruları çaldığını' söyledi.

Gelecek Partisi’nden siyasete atılan ve partinin Eğitim Politikaları Başkanlığı görevini üstlenen eski Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, TV5’te Muhammed Vefa ve Bünyamin Güler’in sunduğu Ankara Bürosu programına konuk oldu.

Kovid-19 salgınına rağmen YGS ve LGS sınavlarının yapılmasını eleştiren Özcan, “Hükümet paraya bel bağlayarak, ondan ümidini kesmeden sınavların yapılmasına karar verdi. Bence yanlıştı. Turizmden 10 milyar doları bulabilirsiniz ama eğer 3-5 çocuğu kaybetmeye değmez” dedi.

"'Her ile bir üniversite' fikri yanlıştı"

Independent Türkçe'nin TV5'ten aktardığı habere göre, "Her ile üniversite açma fikri yanlıştı. Ben o dönem eleştirilerimi söyledim ama dinleyen yoktu” diyen Özcan, “Her ilde bir üniversite istemek kötü bir ideal değil ama pratik ve uygulanabilir değil. Cumhurbaşkanına birçok kez söylemişimdir; böyle sosyoekonomik durumu olmayan 3 ile, onların ortası bir yerde üniversite yapılmalı. Haydi, Şırnak'taki üniversiteye nasıl öğretim üyesi bulacaksınız” ifadelerini kullandı.

"ÖSYM’nin kullandığı ve kullanmak için beklettiği bütün soruları aldılar"

Özcan, 'FETÖ'nün sınav sorularını çalmasıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

”Savcı Şadan Sakınan geldi, benden dataların depolanması için ekstra hard disk istedi. 1 terabayt disk verdim. Geçti bir tane daha hard disk istedi. 'Hayırdır, ne yapacaksınız bu hard diski, sorular 10 megabayt tutmaz' dedim. Sakınan, ‘Biz geriye dönük arama yapacağız. Bütün sınavları alacağım’ dedi. 4 terabayt disk verdim, 5’inci hard diskte tamam dedim artık. Siz bütün soruları alıyorsunuz, bu çalınan sorularla alakalı değil dedim.  

Ben bir daha hard disk vermeyince Zekeriya Öz beni aradı, ‘Hocam bu Türkiye için çok önemli bir mevzu’ dedi. Bende dedim ki, evet çok önemli ama bir türlü sonuç çıkmıyor. Zekeriya Öz, ‘Şadan Sakınan elinden geleni yapıyor, sizden hard disk istemiş siz olmaz demişsiniz’ dedi. Sonra öğrendim ki en baş FETÖ’cü Şadan Sakınan çıktı. Saflığımıza bak, bir terabayt hard diske dünyalar sığar. Bir sınav soruları 10 megabayt tutmaz. ÖSYM’nin kullandığı ve kullanmak için beklettiği bütün soruları aldılar.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • niye müsaade ettin05 Kasım 2020 14:33

    niye müsaade ettin .bne feto ve puctlarına ..kılıcını çekecektin..

  • Hamit Altın05 Kasım 2020 12:32

    YÖS SINAVI YÖNERGESİNİ GEVŞETEREK TÜRKLÜKTEN VAZGEÇEN TÜRK OLMAYAN YABANCILARA TÜRKLER HARİCİNDEKİ HERKESİ BEYNİ ZEKASI 2 YILLIK ÜNİVERSİTEYİ KAZANMAYA YETMEYECEK DÜZEYDEKİ GAYRI TÜRKLERİ ÜNİVERSİTELERİN EN GÜZEL BÖLÜMLERİNE TIP HUKUK MÜHENDİSLİK DİŞ HEKİMLİĞİ ECZACILIK LARA YERLEŞMELERİNİ KOLAYLAŞTIRACAK YÖNETMELİĞİ FATOŞ AMCANIN TALİMATIYLA ÇIKARANDA SAYIN ÖZCAN BIRAK BU AĞIZLARI HEPİNİZ TÜRKLÜKTEN ATATÜRKTEN ANADOLUDAKİ TÜRKLERDEN RAHATSIZSINIZ TÜRKLERİN DEVLET YÖNETİMİNE GELMEMESİ İÇİN HER ŞEYİ YAPTINIZ VE YAPIYORSUNUZ VATAN HAİNLİĞİNİN DİBİNE VURDUNUZ 

  • bahaneci24 Haziran 2020 12:20

    Gaz cikarma zamani galiba....Gelecek Partisi ve İyi Parti Neden Kuruldu?FETÖ, MHP'yi ele geçirebilseydi, İyi Parti'yi kurmazdı.FETÖ, AKP'yi ele geçirebilseydi, Gelecek Partisi'ni kurmazdı.FETÖ, CHP ve SP'yi elinde tuttuğu için, İyi Parti ve Gelecek Parti dörtlüsü, PKK ile örtülü ya da açık olarak ittifak yapmak zorundalar.Zira Amerika'nın emirlerine karşı gelemezler.15 Temmuz'da darbeyle indiremedikleri Müslümanları indirebilmek için her türlü kirli ittifaka "helal" diyen fetvayı da Amerika'daki hocalarından almışlardır.Unutmayın!FETÖ, Amerika'dır; Amerika, FETÖ'dür.

  • bu dünyadan biri24 Haziran 2020 13:21

    Amerika fetödür ve Amerikanın istemediği bir hükümet iktidarda kalamaz. Türk hükümeti Amerikanın isteğinin dışına çıkamaz. Çıkarsa Saddam, Kaddafi gibi indirilir. Esadla niye uğraşılıyor sanıyorsun?

  • bu dünyadan biri24 Haziran 2020 09:59

    Hükümette çalınmadığını söylemişti. Fettullaha dokunanlar yanmıştı. Fettullahçılar korunmuştu. Halkın bunları unutacağını sananlar ülkesine zarar veren paralı trollerdir.

  • Ali24 Haziran 2020 09:47

    Sende elinle soruları vermişsin.

  • Sd24 Haziran 2020 09:08

    Her ile universiteden ziyade küçük şehirlere universite kurup bu çocukların harcayacagi paradan o ilin ekonomosine katki saglamak gibi dusunceler var bence ama o çocuğu okutan velinin butcesini ne yapacaksiniz bir veli olarak biyuksehirde oturmama ragmen az sayid ogrenvi alan 1 tane universite sehrimin cocuklarini egitim doneminde göçe zorluyor ve ailesini ekonomik buhrana sokuyor asil sorun covuklarin ailelerinin yaninda eğitim yapamamalari ve cocuklar gurbet ellerde paraya muhtaç her türlü kötülüğe acik vaziyetteler biz cocuklarimizi o yasa kadar geceleri kac kere kalkip ustunu ortuyoruz

  • Mehmet Ak24 Haziran 2020 04:08

    Saflığa bak.Ülkesini seviyor ve siyasete atılıyor, başa gelecek ve ülkemi kurtaracaklar.Siz bunların başta vatan haini olduğunu biliyordunuz da o zaman neden karşı çıkmadınız.demek neymiş koltuk sevdası, boşuna bize vatan sevdalığı yapmayın.başta yapacaktın yapacağını sonda değil.hem ayrımcalık yapmışsın şırnaka neden öğretim üyesi bulunamazmış.şırnakta bizim siirtte bizim istanbulda bizim.ben siirtte görev yapan biri olarak allaha şükür 15 Temmuz darbeye teşebbüsü defettiğimizden ve ihalar sihalrımız ortaya çıktıktan sonra doğu ve g.doğumuz yaşanır hale geldi.sadece görmek lazım yaşamak lazım. Bu şaysiyetsizler yediği kaba pisleyen insanlar hainsiniz.....

  • A. A.24 Haziran 2020 01:18

    Eski soruları ve soru bankasını almışlar. Kim vermiş? Sen vermişsin. Kim istemiş? Kılıçdaroğlu'nun öve öve bitiremediği Zekeriya Öz istemiş. Anlaşmalı yani. Zekeriya Öz kim. 17 25 aralık darbesini yapan adam.

  • Gokhan Cetinoglu24 Haziran 2020 15:33

    Erdoğan, başbakanlığı döneminde, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'ü 6 yıl önce “İtalya’da temiz eller olduğu zaman İtalya’yı Türkiye’ye örnek gösterenler lütfen şu anda da Türkiye’de temiz eller operasyonunu yapanlara saygı duysunlar, saygı duysunlar…” diye savunmuştu. Kendisine zırhlı aracını vermişti. 

  • bu dünyadan biri24 Haziran 2020 10:11

    Türk halkını ahmak yerine koyan bir trollsun. Olanlar unutulmadı hala. Fettullahçıların kim tarafından korunduğunu unutacak kadar salak mı bu Türk halkı?

  • Adalet24 Haziran 2020 00:49

    Bir gün bu çalınan sorularda kimletin fayda sağladığı ve bunların bugün hangi parti üyrleri olduğu veya hangi parti üyelerinin çocukları olduğu açığa çıkacaktır! O bazı adamlara tekrar aynı sınavı yaptırsalar daha çnce aldıklarının yarı puanı alamazlar! Harıl hatıl ders çakışan çoçuklarımızın nasıl hakkı çalınmış! İşleri sadece çalmak!

  • Mutat 24 Haziran 2020 00:46

    Bu gün o çalınan sotularla kimlerin nereye gelmiş, kimletin oğulları kuzları kapaditelerin çok üstünde puan aldığı kolaylıkla çözülebilir! Ve bu soru çalarak ğozisyon kazsnmışlar hangi partiler ilişkili! Bu nu çözmek fetö kimlrr olduğunu çözer!

  • mustafa temiz23 Haziran 2020 23:54

    baska ulkede yasayamam lafi bosuna denmemis ben hala huc bir siyasi fetocunun icerde oldugunu okumadim desenize son 20 senede memur olmuslarin cogu hirsiz....insallah yakinda temizlerler zannetmiyorum ama 4 sene olduuu...

  • Veli23 Haziran 2020 23:24

    Vay hacı ziya abi vay, sütten çıkmış gibi parlaksın.

  • muck23 Haziran 2020 23:20

    Kaç kişinin hayatı dğişti şuan ? bir genç 7 yaşında ilk okuldan 19 yaşına kadar okuyor. sen o sorularla bir insanın kaç yılı emeğini çaldın ? din iman kuran diyen şerefsizlerde, çalma sorularla hakları yiyor. 1 yıl deıl 5 yıl deıl 10 yıllarca emek, aile stresi, okul dershane masrafları. şimdi rahip yanında aklınca günah çıkartıyor. sen ozaman neden anlatmadın ? şimdi aradan geçmiş 5 yıl günahmı çıkartıyorsun ? bu olanlara şahit oldugun halde kaç vakıt namaz kıldın ? kaç cumaya gittin ? ha kliseye git, ha camiye ne fark eder ? milyonlarca genç hayatı çalındı sen sustun.  asker nöbet kulesinde ölecepini bilse mevzi terk etmez. şeref onur anadır namustur bulundugu yer. ama senin yaptığın ??? nedir anlamadım

  • mantık23 Haziran 2020 23:00

    Sen de sorumlu olmana rağmen aradan geçen yıllardan sonra bu açıklamayı yapman senin karakterini gösteriyor. Böyle konuları konuşurken  ortaya delil ve ispatlar ile de gelmen gerekir. Afaki konuşup gaz çıkarma tarzı sesler  bir şey ifade etmez.

  • Tabi ya23 Haziran 2020 22:50

    Calmamaistir birileri tarafindan veeilmistir

  • Has23 Haziran 2020 22:48

    Kefil olanlar vardi ama ben kefilim oyle bisey yok diyen

  • bozkurt23 Haziran 2020 22:37

    beraber yürüdük biz bu yollarda beraber ıslandık yağan yağmurlarda

  • ışın Özdemir23 Haziran 2020 22:34

    Haydi şimdi fetö kanalıyla kimler okul kazanıp iş sahibi olduysa alın elindende hak yerini bulsun

  • H. 23 Haziran 2020 22:04

    Milyonlarca gencin hakkı yendiği zaman niçin konuşmadın. Şimdi ağlama zamanı değil güle güle.

  • Murat23 Haziran 2020 21:55

    Ozaman söyleyecektim hocam. Bugün soyledikleriniz sadece lafuguzaf. Bosuna Türkiye'den kacmis kisilere atifda bulunarak birşeyler söyleseniz bunları teyit edecek teröristler kaçmış yok ki sizi dogrulasin veya yalanlasin Yani hocam boşuna konuşup kendinizi yormayin

  • Fenasi25 Haziran 2020 23:14

    Sen nerenin vatandaşısin Mal vatandas. yazılanları anlayacak beyin de yok sende.

  • Murat25 Haziran 2020 17:44

    Beyinsiz vatandas. Okuduğunu anlayamadigin belli

  • Vatandaş23 Haziran 2020 21:52

    Sende de hiç kafa yokmuş

  • İtri23 Haziran 2020 21:51

    Geçmiş yıl soruları hala internet sitenizde var

  • ışın Özdemir23 Haziran 2020 22:37

    bunlar geçmişi değil soracakları soru bankasını vermişler.Geçmiş birşey ifade etmez zaten