E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEski Kırgızistan lideri Atambayev gözaltına alındı---

Eski Kırgızistan lideri Atambayev gözaltına alındı

Eski Kırgızistan lideri Atambayev gözaltına alındı
08 Ağustos 2019 - 17:07 borsagundem.com

Eski Kırgız lider Almazbek Atambayev’in güvenlik güçlerine teslim olduğu ve gözaltına alındığı bildirildi.

Eski Kırgız liderin ofisinden bir yetkili, Rus basınına yaptığı açıklamada eski Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev’in bugün düzenlenen yeni operasyonda güvenlik güçlerine teslim olduğunu ve gözaltına alındığını belirtti. 

Yetkili, "Uzun bir müzakereden sonra (Atambayev) teslim olmaya karar verdi, (kolluk kuvvetleri tarafından) Bişkek’e doğru götürüldü. Yanında danışmanları Farid Niyazov ve Kunduz Joldubayeva bulunuyor” diye konuştu.

"ATAMBAYEV’İ TAŞIYAN ARAÇ, DESTEKÇİLERİ TARAFINDAN BİŞKEK’E BIRAKILMADI"

Bu arada gelişmeleri takip eden görgü tanıklarının Sputnik’e aktardığı bilgiye göre eski Kırgız lideri başkent Bişkek’e taşıyan aracın yolu, Atambayev’in destekçileri tarafından kesildi.

Sputnik’e konuşan görgü tanığı, “Onun aracının geçmesine izin vermediler, araçlar sert bir şekilde dönüş yaptı, zannedersem çevre yolunu kullanacaklar” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mecid merden09 Ağustos 2019 02:08

    atamabayev turk duşmani beni hakimi yiyep pisligin onde gideni yakinda buyuk bir katliyam.olcak.krgizistan konsloslugunda nedeni bendem atamabayev gasp etihi 80kg altin aldi pislik herif