E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEsad, YPG’li teröristleri orduya çağırdı---

Esad, YPG’li teröristleri orduya çağırdı

Esad, YPG’li teröristleri orduya çağırdı
30 Ekim 2019 - 21:14 borsagundem.com

Suriye Savunma Bakanlığı, terör örgütü YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) Suriye ordusuna katılma çağrısı yaptı.

BBC İzleme Servisi’nin aktardığına göre bakanlığın açıklamasında “Suriye toprağını tehdit eden Türk saldırganlığına karşı” ortak direniş çağrısı yer aldı.

Bugün Suriye devlet ajansı Sana tarafından yayımlanan açıklamada bakanlık, orduya katılmak isteyenler için gerekli düzenlemelerin yapılacağını, bugüne kadar zorunlu askerlikten kaçmış olanların ve yetkililer tarafından aranmakta olanların da bu düzenlemelerden yararlanabileceğini belirtti.

Sana’nın aktardığına göre Suriye İçişleri Bakanlığı da SDG’nin kurduğu polis birimi olan Kürt İç Güvenlik Kuvvetleri mensuplarına Suriye polisine katılma çağrısında bulundu.

Suriye Eğitim Bakanlığı da ülkenin kuzeydoğusunda yıllardır Suriye hükümetine bağlı okullarda eğitim alamayan öğrencileri eğitim sistemine dahil etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihi bir mutabakata imza attıkERDOĞAN UYARMIŞTI


ABD’nin bölgeden çekilmesinin ardından Türkiye’nin operasyonunu durdurmak için Suriye ordusunu davet eden Suriye Demokratik Güçleri’nin, ilerleyen süreçte Suriye ordusuna 5. kolordu olarak katılabileceği belirtiliyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise YPG mensuplarının Suriye ordusuna katılma olasılığı hakkında “Biz Sayın Putin’e bir hatırlatma yaptık; sizin dediğinizin değişik bir versiyonuydu. Dedik ki ‘Bunlar icabında rejimin elbiselerini giymek suretiyle arazide kalırsa ne olur?’ ‘Müsaade etmeyiz’ dedi” diye konuşmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tik tak31 Ekim 2019 04:49

    Seni insanlık katili seni ! Öldürdüğün masum insanların kanı içinde boğulup gebereceksin. Yaptıklarının hiç birisi kar kalmayacak sana. Zaman daraldı az kaldı game over :-)

  • döşemeci31 Ekim 2019 00:32

    ulan bu suriyelileride hiç anlamadım,madem bukadar petroliniz vardı niye aç suzuz geziyordunuz...her evde 10 çocuk..bune yaa...hepsi selsefil...bir tane akıllı adam çıkıp petroli çıkamamış..değerlendirmemişlr...

  • mehmet yılmaz 31 Ekim 2019 00:23

    chpde ve hdpde bazıları hazırkıta esatın askerleri olmaya razıdır.

  • Utanma ar haya yok ki31 Ekim 2019 10:32

    Noldu la hani emevi camisinde cuma namazı ? Adamların ülkesini dağıttınız, bir yığın mülteci geldi. Önce işidi , abd yi destekle rus uçağını vur, sonra özür dile rusyayla hareket et, şimdi de kürt devleti kurulmasın diye uğraş. Ne yaptığın belli değil. Zamanında suriyede arabulucu olsan belki bunca insan ölmez, kürt devleti de kurulmazdi. Sen az mı zalimsin dön da aynaya bak.

  • KILIÇ30 Ekim 2019 22:49

    ESED SENDE AR NAMUS HAYA YOKMUŞ .SEN ASLA İNSAN OLAMAZSIN.PKK YALVARACAK KADAR AŞAGILIKSIN.

  • Tarık30 Ekim 2019 22:23

    Bunun karşılığında onlara ne vericen ? Sana bu akılları kim veriyor ? Çoklu oynama Şark dansözü olma.

  • Ahmakça30 Ekim 2019 22:20

    Zamansız öten kuş ! Petrolüne el koyanlara karşı neden kimseye çağrın yok ? Bölünmeyi ufalanmayı çiğnenmeyi hak ediyorsunuz ama işimize gelmez.

  • AHMET ÖZBİR30 Ekim 2019 22:01

    KAŞINTIN her geçen gün artıyor, Mehmetçik ise emir bekliyor. İnşallah ilk hedefimiz ŞAM, HALEP!

  • Mehmet30 Ekim 2019 21:34

    Bunlar son cirpinislari. . Rusya ve abd hiç bir zaman Türkiye ye karsi birlik olamaz. Rusya Türkiye yi elde etmek istiyor. Şu andan sonra yapılan ya da yapılacak olan her şey ayak oyunundan ibarettir. Psikolojik hamlelerdir.

  • fatih istanbul30 Ekim 2019 21:15

     BU  SATTEN  SONRA  REJİM  FELAN DİNLEMEYİZ  ASKERİMİZİN KARŞISINA ÇIKAN  SONUCUNA KATLANIR  4 MİLYON  SURİYE  VATANDAŞINA 5 SENEDİR  EV  SAHİPLİĞİ  YAPIYORUZ 

  • fafa30 Ekim 2019 21:00

    Est PYD ile anlaşırsa bizim işimiz çok zor olacak.Esat'la barışmayı beceremedik,bu kişisel mesele mi ki küsüyoruz?Şimdi Amerika ile Rusya gözde olacak,hatta Amerika Esat'la anlaşırsa biz sap gibi ortada kalacağız.Üçü birden bize  hadi güle güle diyecek.

  • solmaz kaleli30 Ekim 2019 21:09

    mesela esat falan değil yıllarca bu serefsizler pkk ürettiler piyasaya çıkarttılar amaç bataklığı kurudabildiğince kurutmak.

  • azmi30 Ekim 2019 20:45

    Sen önce ülkenden hırsızları kovala. Petrolüne çöktüler, bizim adımıza daeşe karşı savaşacaklar diye pydlilere binlerce tır silah,malzeme gönderen Abd nin Deyrizor ve diğer kuyulardaki petrolüne el koyduğunu, kuyulardan çıkardığı petrolünü oradaki üslerine götürdüğünü Ruslar, uydu görüntüleriyle isbat etmiş durumda. Yahu malını çalıyorlar ona karşı çıkmıyorsun,neymiş teröristler benim askerim olsunmuş. Adı üzerinde terörist, neyine ve kaçına güveneceksin

  • Tam komedi30 Ekim 2019 20:45

    Devletler arasında dedi , demişti , söz vermişti  gibi sözlerin anlamı yoktur ! Rusya ile mutabakat yaparken bu konuları metine madde olarak yazdırdınız mı ??? Bu saatten sonra kime ne anlatılır ? Esat halkından olan düşmanlarına varil bombaları yağdırdı  kimin desteği ile ? İran ve Rusya .

  • Tam komedi30 Ekim 2019 21:43

    Nihat dilin kıç yalamaktan nasır tutmuş ağzını bozma seviyesiz aptal ! Sen ne hakla benim yorumuma cevap yazıyorsun ? Senle muhattap olan var mı ? ANGUS 

  • Nihat30 Ekim 2019 21:09

    Parazit yapma lan!  dangalak sana mı soracaklar neyi nasıl yapacaklarını?  Sen git bir psikologa görün  Allah ın çatlağı