E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriErzincan'daki felaket sonrası ABD'li SSR Mining'in hisseleri çakıldı---

Erzincan'daki felaket sonrası ABD'li SSR Mining'in hisseleri çakıldı

Erzincan'daki felaket sonrası ABD'li SSR Mining'in hisseleri çakıldı
13 Şubat 2024 - 21:13 borsagundem.com

Çöpler Altın Madeni'ni işleten Anagold Madencilik'in büyük ortağı ABD'li SSR Mining şirketinin hisseleri yüzde 60 değer kaybetti

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'ndeki toprak kayması felaketi sonrasında madende yüzde 80 pay sahibi olan ABD'li SSR Mining şirketinin hisseleri çakıldı.

ABD'de Nasdaq borsasında işlem gören SSR Mining şirketinin hisseleri, toprak kayması nedeniyle faaliyetlere ara verildiği haberiyle bugün yüzde 60 oranında düştü.

Denver merkezli şirket, Türkiye'deki Çöpler madeni dışında ABD, Kanada ve Arjantin'de maden sahaları işletiyor.

Şirketin raporlarına göre, Çöpler madeninden 2019'da 391 bin ons, 2023'te 221 bin ons altın üretildi. 2023'ün ortalama altın fiyatlarıyla bu üretim, 428,7 milyon dolarlık değere denk geliyor.

Şirket, 2023'te toplam 707 bin onsluk altın üretiminin yüzde 31,3'ünü Erzincan'daki Çöpler madeninde üretti.

Erzincan'daki Çöpler madenini işleten Anagold Madencilik şirketinin yüzde 20'si ise Çalık Holding'e ait.

Çöpler Altın Madeni'nde kullanılan siyanür borularının 2022 yılında patlamasıyla çevre felaketi ortaya çıkmış ancak 16,4 milyon liralık ceza sonrası şirket faaliyetlerine devam etmişti.

Erzincan'da altın madeninde toprak kayması

 

TMMOB: 'Facia geliyor' dedik, facia geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • türkiye14 Şubat 2024 21:39

    BAZI BAKANLARIMIZ DOYMADI BUYURSUNLAR CENAZEYE

  • MEHMET14 Şubat 2024 14:38

    Bakalım A'dan Z'ye sorumlular cezalandırılacak mı ?_ yoksa 3 5 kemiğe ödüllendirilecek mi

  • Edremit li HASAN YILDIZ 14 Şubat 2024 13:52

    ABD şirketin çıkar ini anladım da bizim bu ALTIN madeninde ki PAYIMIZ. ALLAH RAHMET EYLESİN mi.

  • Turkogluturk14 Şubat 2024 08:55

    Ya yaktiniz otel yaptiniz,ya yaktiniz maden actiniz.yolsuzluk ve yoksulluk kralligi kurdunuz.360 milyondolara islemeyen lunapark yapip sonrada para yok deyip 50 milyon dolara fabrika sattiniz.kapattiginiz fabrikalarin yerine avm yaptiniz.ama hic sucunuz yok.cunki arkanizda inadina oy veren bir cahil zumre var.

  • Sosyolog 14 Şubat 2024 08:18

    Milyon dolarlık karı olan şirkete Milyon TL'lik ceza çok komiksiniz

  • Mucise Reis : (14 Şubat 2024 07:56

    Somali Cumhurbaşkanının oğlu haberleri varmı? kurye katili... Gorsel ve haber medya  kanallarında ? ne oldu? para verdiler aileye, sonra mahkemelerde düştü... maden işide öyle,  verirler bir 5 milyon usd kulçe altın parası... önce aileler zorunluluktan susturulur, ekonomık baskı. sonrada devlet raporlar ve mahkeme ile olayları kurumları ile örtpas eder. Yaşadığımız nefes aldığımız ulkeyi bilmiyormuyuz ? Zıttını düşünen var mı? .Neden önemler alınmadı ? gerekli denetimler yapılmadı ? neden olayların örtpas edilmesi bazıları için önemli ? Depremdede yaşadık ... Ağlamak yetmiyor artık. üzülmek bişeyide çözmüyor...

  • bekri family 14 Şubat 2024 07:42

    bu şirket aleyhine en az 50 milyar dolarlık tazminat davası açılabilir mi.??dünyada örnek çok büyük ihtimal ülkeye bölgeye verdiği zarar sebebiyle açılabilir.muhalefet samimiyeti göreceğiz bakalım hangi muhalefet partisi ön ayak olacak .

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL13 Şubat 2024 22:51

    Bir şey olmaz hükümete yakın iş adamları olup, atv grubu tv lerin sahipleri bunlar.yakında olay kapatılır olay ölenlere ve yakınlarına olur.

  • Berber Bekri 13 Şubat 2024 22:47

    Kimler izin verdi? Neden denetlenip önlem alınmadı ?Bunun gibi kaç maden sahası var ? Kütahya da siyanür havuzunda sızıntı oldu gibi haberler vardı 3-5 yıl önce acaba durum ne ? Bu şirketler bu yöntemlerle kendi ülkelerinde altın çıkarabiliyor mu ?

  • Oku düşün 13 Şubat 2024 22:39

    Yine muhtemelen Türk lirası ile ceza öderler, daha sonra Milyon Dolarları götürmeye devam ederler. Şirket tanıdık olursa ceza bile muhtemelen devletimize kalabilir. Kanunlar herkes için eşit uygulanmalı...

  • fatih13 Şubat 2024 22:02

    şletmeciler abd büyük ortak laf söylenebilir mi? ondan sonra çık ey abd zart abd de yersen tabi

  • Mucise Reis : (13 Şubat 2024 21:50

    Tamemen iş güvenliği ve cinayet olarak görüyorum. bir sürü devlet kurumunun ve denetımının onayından böyle bir felaket oluşumu nasıl anlaşılmaz ? koskoca toprak kütlesi toprak analizleri, toprak geçirgençliği, toprak tabakaları, tokrağın belirli sismograf olarak takibi , incelenmesi.. yahu SİYANÜR kullanılan arazielrde havuzlar var, bunları kım denetlıyor? kaç litre süyanur teslim edildi? işuan kaç litresi mevcut havuzlar ? kın inceliyor ? Kanada da firmaya  x litre teslim ediliyor belirli süresi var, ve sonra denetımı yapılabiliyor ... ülkemizde kafasına göre bu işleri nasıl yapoabiliyorlar ? Devle tkurumları neden langır lungur ? kalıyor. yazıklar olsun. eleştirel yazı ve soru soran yazılarda dezanformasyon derler engellerler. bu ne yahu ? devleti bu kadar aciz duruma düşürenler, kurumları bu kadar güvensi zedenler, soruları cevaplamayan yonetıcıler yargıya hesap sormalı

  • Bik13 Şubat 2024 21:37

    Çalık holding, 22 yıldır altın yumurtluyor.