E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErtaş, mega halka arz sayısını Borsa Gündem’e söyledi---

Ertaş, mega halka arz sayısını Borsa Gündem’e söyledi

Ertaş, mega halka arz sayısını Borsa Gündem’e söyledi
15 Kasım 2017 - 15:15 borsagundem.com

SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, Borsa Gündem’e yaptığı açıklamada mega halka arzların sayısı için “5’in üstünde” dedi.

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından düzenlenen ve finans dünyasından  yerli-yabancı ünlü isimlerin katıldığı “Geleceğimiz İçin Büyüme” kongresinde borsagundem.com’a konuşan SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, mega halka arzlar için, “Türkiye’nin çok büyük holding ve şirketleri olacak” dedi.

“TAHMİNİNİZİN ÜZERİNDE”

“Düzenlemelerin Sermaye Piyasalarına Yansımaları” konulu panelde “Çok yakın gelecekte mega halka arzlar olacak” şeklinde ifade kullanan Dr. Ertaş, konuşmasının ardından borsagundem.com’a,  “Şimdilik isim veremiyorum.  Biliyorsunuz son anda bir şey oluyor o nedenle firma veya sektör söyleyemiyorum. Ama bu mega halka arzlar Türkiye’nin çok  büyük holding ve şirketleri olacak” dedi.

Dr. Vahdettin Ertaş, “Kaç şirket olur, 5’in üzerine çıkar mı?” sorumuza ise “5’in üstünde, hatta tahmininizden daha fazla” şeklinde yanıt verdi.

GAYRİMENKUL SERTİFİKASINDA İKİNCİ DÜZENLEME

Paneldeki konuşmasında önemli mesajlar veren Dr. Ertaş, gayrimenkul sertifikasında ilk uygulamanın istenileni vermediğini belirterek, ikinci bir düzenlemeyle ayağa kaldıracaklarını anlattı. BİST’te hedge amaçlı kaldıraçlı işlemler düzenlemesi planladıklarını belirten Ertaş, Foreks’le ilgili olarak da, “Gündemimizde Foreks için yeni bir düzenleme yok” dedi.

Ertaş, BES için de şunları söyledi: 2 milyon yeni katılımcı eklemek istiyoruz. Bununla ilgili yeni bir düzenleme yapıyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Dost15 Kasım 2017 20:35

    Başkana tavsiyem, goldaş gibi yatırımcısını mağdur eden şirketler borsaya dönmeden önce, mega arzları bekletmesi.

  • hüseyin kayın15 Kasım 2017 19:23

    TUSAŞ GELSİN YETER BAŞKASI OLMASA DA OLUR

  • D.demirkan 15 Kasım 2017 16:32

    HALKBANK 15.300 DEN 9.700 E İNSAF TEPKİ ALIMI GELMESİ LÂZIMDI GELDİ.

  • k.yatırımcı15 Kasım 2017 15:34

    örneklerle gidelim.sarkuysan onmilyonlarca liralık hisseleme**turcas bol zarar**ve en önemlisi işgrupdaki iştiraklerin hisselerinin borsada el değişimi**çok çok önemli neler oluyor bunlar kurumsallar..daha niceleri gsdholding**mesela..borsa çiftliği devam ediyor..

  • melih15 Kasım 2017 15:31

    birde varlık fonu sorunu var çok büyük..varlık fonu korku fonu oldu.hala piyasada yoklar..bist başkanı galiba müdahil olacak diye demeç vermiş dediler..halk bank delirdi bu arada neler oluyor bir anda hisseyi uçurdular...birde borsada şirket yöneticileri denetlenmezse zor gelir yatırımcı