E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmenistan tahrikleri bırakıp barışa odaklanmalı---

Ermenistan tahrikleri bırakıp barışa odaklanmalı

Ermenistan tahrikleri bırakıp barışa odaklanmalı
13 Eylül 2022 - 10:05 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalar ve ateşkes konusunda konuştu, Erivan'ı uyardı: Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı. Barış müzakerelerine ve işbirliğine odaklanmalı" dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan-Ermenistan sınırında sabaha karşı Ermeni askerlerinin provokasyonu sonrası çıkan çatışmalar ve alınan ateşkes kararı için konuştu, Erivan yönetimini uyardı. 

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Çavuşoğlu, mevkidaşı Bayramov ile Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki "Ermeni provokasyonlarını" ele aldıklarını duyurdu.

Çavuşoğlu, "Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı. Azerbaycan'la vardıkları uzlaşı çerçevesinde barış müzakerelerine ve iş birliğine odaklanmalı." ifadesini kullandı.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında iki ülke askeri birlikleri arasında yoğun çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun dün akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu duyurmuştu.

Azerbaycan, Ermenistan sınırında çatışmaların başladığını duyurdu

 

ABD'den Ermenistan ve Azerbaycan'a çatışmaları derhal durdurma çağrısı

 

Azerbaycan'da 'TurAz Kartalı 2022' tatbikatı başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)