E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmenistan ile karşılıklı uçuşlar başlıyor---

Ermenistan ile karşılıklı uçuşlar başlıyor

Ermenistan ile karşılıklı uçuşlar başlıyor
19 Ocak 2022 - 10:38 borsagundem.com

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Irak'ın Erbil kentine 24 Ocak'ta, Ermenistan'a 2 Şubat'ta karşılıklı uçuşların başlayacağını duyurdu.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, salgından en çok havacılık sektörünün etkilendiğini ancak alınan önlemlerle bu etkinin en aza indirildiği belirtildi.

Alınan tedbirler ve salgınla mücadelede elde edilen başarılar sonrasında havacılık sektörünün toparlanmaya başladığı bildirilen açıklamada, uçuş ağının da genişlediği ifade edildi.

Türkiye-Ermenistan arasındaki görüşmelerde karşılıklı uçuşların başlamasına karar verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Anadolujet'in, Gaziantep-Erbil uçuşları 24 Ocak'ta başlayacak. Karşılıklı yapılacak uçuşlar, haftada 2 gün olmak üzere pazartesi ve perşembe günleri gerçekleştirilecek. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Pegasus Havayolları'na Sabiha Gökçen-Erivan hattında haftada 3 uçuş izin verildi. Ermenistan tarafında Fly One Armenia hava yolu şirketine de Erivan-İstanbul hattında haftada 3 uçuş izin verildi. Varılan mutabakata göre ilk uçuşlar, 2 Şubat'ta karşılıklı olarak başlayacak. Fly One Armenia uçağı saat 19.50'de İstanbul Havalimanına iniş yapacak. Pegasus uçağı ise aynı akşam 23.35'te Sabiha Gökçen Havalimanından kalkacak."

 

Türkiye-Ermenistan görüşmelerinde hedef tam normalleşme

 

Ermenistan'dan Erivan-İstanbul uçuşlarına onay

 

Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme hamlesinde tarih netleşti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakkı19 Ocak 2022 19:18

    Ermeniler soykırım iddialarından kesinlikle vazgeçmeden dostane ilişkiler hayalden öteye geçemez

  • xyz19 Ocak 2022 13:07

    Dün Azerbaycan ile Ermenistan savașırken Ermenilere demediklerini bırakmayanlar bugün hepsini yalayıp yuttular. Mide sağlam olunca sorun olmuyor. Demekki neymiş dış politikayı iç siyasete alet etmeyeceksin. Hamasetle bu ülkede politika yapmak en kolay iş vatan, bayrak, ezan dilden düşmeyecek.

  • Mucise Reis ;)19 Ocak 2022 11:05

    Zaten taa anadolu selçuklularından beri ermeniler ile iyi dosthane ilişkilirimiz vardı. ermeni kardeşlerimiz çanakkalede galiçyada, omuz omuza bizlerle düşmana karşı savaştı. Dış güçler ermeni soykırımı dedi aramızı bozdu :D chpe dönemınde yanlış tarih kitapları yüzüne ikişliler düşmanlığa dondu. Rahmetli Adnan menderes döneminde ermenilerle açılım süreci olacaktı ki, malesef mahkeme kararı ile bunuengellediler. Beni harcayamayacaklar bitiremeyecekler engelleyemeyecekler biz ermeni patriği ile nasıl iyi lişkiler kuruyorsak ermenişstan ilere kurucaz. yaşasın kardeş ermeni toplumu ... başaracağız. dış güçlere inat kucaklayacağız :D Tarafsız bölge, Cem başım küçük hadi görev başına :D bu dostluğu anlatın millete :D tarihi öğretin millete :D belki aynada kendinizi inandırabilirsiniz :D .Belgesiz programlar, Belgesiz konuşanlar :D yalancıdır, unutma

  • osmanlı torunu19 Ocak 2022 10:56

    yaşasın türk ermeni kardeşliği! yaparsa erdoğan yapar