E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıErken seçim ihtimali azalıyor mu---

Erken seçim ihtimali azalıyor mu

Erken seçim ihtimali azalıyor mu
09 Mayıs 2016 - 09:54 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda haftanın ilk gününde piyasalardaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Küresel büyümede yavaşlama işaretleri belirginleşiyor. Aybaşında açıklanan küresel PMI verileri, Cuma günü gelen ABD tarım dışı istihdam verisi ve Pazar günü paylaşılan dış ticaret rakamları aynı mesajı veriyor. Küresel büyüme yavaşlıyor.

Avrupa ekonomisinde canlanmanın devam etmesi ve güçlü iç dinamikleri sayesinde Türkiye ekonomisi küresel yavaşlamadan fazla etkilenmedi. S&P’nin Türkiye’nin notunu negatiften durağana çektiği açıklamasında vurguladığı gibi ekonomi dışsal şoklara karşı dayanıyor. Ak Parti’de genel başkanın değişmesiyle sonuçlanan politika şokunun durumu değiştirmesi beklenmiyor.

Haftanın sürprizi MHP genel başkanı Bahçeli’nin “hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilir” açıklaması yapması. Bahçeli’nin desteği kabul görürse Ak Parti 330 vekili geçen bir güçle ülkeyi başkanlık sistemine taşıyacak bir referandumun yolunu açabilir. Piyasalar erken seçim ihtimalinin azalmasına sevinebilir.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 09.05.2016

S&P’nin olumlu açıklaması ve Bahçeli sürprizi ile Türkiye piyasalarının haftaya olumlu bir başlangıç (%0,5) yapmasını bekliyoruz. Sanayi hisselerine aşırı satış gören banka hisseleri kısa vadede endeksi yenebilir.

Günün önemli şirket haberleri - 09.05.2016

Ancak şirket karları piyasalardaki yükselişi desteklemiyor. Migros, Sabancı Holding, Gübre Fabrikaları ve Doğus Oto’da beklentilerin altında kalan 1Ç karlılığı hisseler üzerinde baskı yaratabilir. Son bir ayda endeksin %26 üzerinde getiren Ak-Enerji’de beklentilerin üzerinde gelen 1Ç net kar rakamının fazlası ile fiyatlandığını düşünüyoruz.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)