E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan flaş IŞİD açıklaması ---

Erdoğan'dan flaş IŞİD açıklaması

Erdoğan'dan flaş IŞİD açıklaması
04 Ekim 2014 - 10:29 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD Başkan Yardımcısı Biden’e sert çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayram Namazı sonrası cami çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Şu anda sınırlarımız malum adeta tehdit altında bunları görüyoruz. Şu anda Kobani'de olan yarın belki Haseki'de olacak, belki Artvin'de belki daha farklı sınırımıza yakın bölgelerde olacak. Dolayısıyla tüm bu gelişmelere karşı tabii ki Türkiye Cumhuriyeti olarak da bizler tedbirlerimizi azami ölçüde almış bulunuyoruz. Bunlarla ilgili olarak da atılması gereekn adımları ulusal ve uluslararası bazda da hazırlıklarımızı yaptık yapıyoruz." 

"Bizim için IŞİD neyse PKK da odur."

"Süleymanşah, vatan topraklarımızdır. Orada şu anda 40 Mehmetçiğimiz var. Onların kılına herhangi bir şeyin gelmesi halinde silahlı kuvvetlerimiz başta olmak üzere orada atacağımız adımlar malumdur, orada herhangi bir şeyde asla tereddüt etmeyiz, edemeyiz."

"Kesinlikle başta IŞİD olmak üzere hiçbir terör örgütüne bizim en ufak bir yardımımız olmamıştır. Bunu kimse ispatlayamaz. Yabancı savaşçılar asla bizim ülkemizden Suriye'ye girmemiştir. Turist pasaportuyla bizim ülkemizden Suriye'ye geçer ama silahlı olarak geçtiğini kimse söyleyemez."

"Bakın şu anda Suriye'de bu olaylar olurken işte Suruç'ta, öbür tarafta bakıyorsunuz Şırnak'ta molotoflarla bütün el bombalarıyla vesaire yakıyorlar, yıkıyorlar falan bütün devletin, kamunun her türlü menkul, gayrimenkulerine saldırılar var. Bunlarla ne elde edecekler. Bunlara karşı bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Ve çok daha enterasanı önce bizim Mehmetçiğimizi taşlayan bir milletvekilinin, bir zihniyetin olduğu ülkede yaşıyoruz. Bunu bir kenara koymak mümkün değil."

BIDEN'E SERT TEPKİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Biden’in, “IŞİD Türkiye’nin de aralarında olduğu ABD müttefikleri yüzünden ortaya çıktı. Birden bire gerçeği gördüler. Erdoğan bana ‘Siz haklıydınız’ dedi” sözleri için de sert konuştu. Erdoğan şunları söyledi:
 
“En ufak bir terör örgütüne en ufak bir yardımımız olamaz. Bunu kimse ispatlayamaz. Silahlı olarak sınırı geçtiğini kimseye söyleyemez. 6 bin kişinin Türkiye'ye girişini yasakladık. Biden böyle şeyler söylediyse, Biden benim için tarih olur. Benden böyle bir ifade çıkmamıştır. Esefle karşıladım. ABD'deki görüşmede de biz yanlış yaptık, vs. diye konuşmalar asla olmamıştır. Harward'da böyle bir açıklama yaptıysa bizden özür dilemelidir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ilam04 Ekim 2014 16:10

    güçlü lider güçlü türkiye niye tezkere çıkardı o zaman :)

  • mali04 Ekim 2014 14:09

    işid aslan kesilen ABD ve İngiltere PKK ve PYD ye gelince sesiz kalıyorlar. Zalim ESAD ı indirmeye yanaşmıyorlar. Dertleri Orta Doğu petrollerini doğrudan ve dolaylı ele geçirmek. Dökülen Müslüman kanları değil elden kaçırmak üzere oldukları petrol ABD nin uykusunu kaçırıyor. İyi ki güçlü lider e güçlü ülkem var.

  • LOL04 Ekim 2014 12:19

    AMERİKA'DAN NEFRET EDERİM AMA SANKİ DOĞRU SÖYLÜYORLAR, ABD DE YAPILAN TOPLANTIYA KADAR DESTEK VERDİNİZ YA...