E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Zorunda olmadıkça kesinlikle evden çıkmamalısınız---

Erdoğan: Zorunda olmadıkça kesinlikle evden çıkmamalısınız

Erdoğan: Zorunda olmadıkça kesinlikle evden çıkmamalısınız
21 Mart 2020 - 00:01 borsagundem.com

Erdoğan'dan koronavirüs salgınına ilişkin açıklamasında "Zorunda olmadıkça kesinlikle evden dışarı çıkmamalısınız. İbadetlerimizi evlerimizde eda etmeye, ziyaretçi kabul etmemeye ve vaktimizi evlerimizde geçirmeye özen gösterelim" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında "Virüsün ülkemizde vatandaşlarımız arasında bulaşıcı etkisinin en az seviyede tutulması için gece gündüz çalışıyoruz. Koronavirüse karşı amansız bir mücadele içerisindeyiz. Bu virüs en çok yaşlıları ve kronik hastalığı bulunanları etkiliyor" dedi.

Erdoğan'ın konuya ilişkin mesajında şu ifadeler yer aldı:

- Virüsün ülkemizde vatandaşlarımız arasında bulaşıcı etkisinin en az seviyede tutulması için gece gündüz çalışıyoruz.

- Koronavirüse karşı amansız bir mücadele içerisindeyiz. Bu virüs en çok yaşlıları ve kronik hastalığı bulunanları etkiliyor.

- Hijyen kurallarına riayet etmeli, sosyal mesafeyi olabildiğince artırmalı, zorunda olmadıkça kesinlikle evden dışarı çıkmamalısınız.

- İbadetlerimizi evlerimizde eda etmeye, mümkün olduğunca ziyaretçi kabul etmemeye ve vaktimizi evlerimizde geçirmeye özen gösterelim.

Koca: Can kaybımız 9'a, hasta sayımız 670'e ulaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (27)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmak group sizi 22 Mart 2020 15:43

    Tek bildiginiz bu evden çıkmayın tamam uyuyorum ben ve evden çıkmıyorum tamam da ne zamana kadar 15 gün sonra ev sahibi dikelecek kapıya 20 gun sonra faturalar nasıl odeyecegim peki? Peki siz devlet olarak ne yapıyorsunuz? Aşı bulma çabalarınız var mı? Ve ya bu illete bir çare arıyor musunuz? Sizin devlet olarak göreviniz bu yoksa evden çıkmayın ile oluyorsa o devleti ben de yönetirim....

  • Cezmi21 Mart 2020 17:06

    Allaha şükür iktidar sahibi bir hükümet varken bu vahametin içindeyiz Ya olsaydı şimdi saçmasapan bir kualisyon hükümeti hani oda kurulamaz ya biryanı pkk ya biryanı fetöye biyanı neyaptığını bilmez demokrasi kuklası yalancı ne olurdu halimiz

  • Soru/yorum 21 Mart 2020 14:39

    Evde oturursak Uçak biletlerinde %18 fen % 1 e indirilen kdv indiriminden nasıl yararlanacağız???

  • Ahmet 21 Mart 2020 15:06

    Her şey şaka gibi benzin fiyatları ucuzladı ama faydalanamıyoruz evde oturarak nasıl faydası olacak bize indirimlerin...

  • Serkan21 Mart 2020 13:51

    Genleri tuttuk evlerinde ihtiyarlar azmaya başladı bu çıkanları tutup sabun yapacaksın

  • Haha21 Mart 2020 12:41

    Dut pekmezi yiyorum diye kafa buluyordun ilk baslarda

  • One mınute21 Mart 2020 11:36

    One meter please

  • Keklik21 Mart 2020 11:34

    Az önce ekmek almaya gittim, sokakta kimse yok. Ama yaşlılar banka oturmuş güneşleniyor, istisnasız her 20 metrede bir yaşlı var

  • By Ke Mal21 Mart 2020 10:35

    Virüs nerde

  • Korona21 Mart 2020 10:48

    Hayret Bay Kemal diye başlamadığı cümleler de varmış hayal gibi bir şey..Ben aslında bu virüste bile Bay Kemali suçlar diyordum ama beni şaşırttı açıkçası😂

  • ekonomist/stratejist21 Mart 2020 10:33

    Küresel ekonomi 2020 yılında %-0,9 daralacak küçülecek. Özellikle ihracat ve ithalat en büyük partnerimiz Avrupa küçülecek bizim ülkemiz de nasibini alacak 2020 yılı büyüme oranı ülkemiz için en az %-2 bekliyorum. Küresel ekonomik kriz dünden bugüne geçecek bir şey değil etkileri uzun zaman devam edecek çünkü iktisat literatüründe çok ender rastlanan ikiz şok dalgası var hem üretim hem tüketim iyice azalıyor dalga dalga yayılıyor. Çift daralma 1929 yılında yaşandı 100 yılda bir böyle büyük küresel ekonomik kriz yaşatacaklar maalesef. Ben en başından beri doğru teşhis koydum doğru analiz yaptım bütün analizlerim doğru çıkar. Bütün ekonomistler ve ekonominin en büyük şirketlerinin öngörüleri çok ürkütücü çok konvansiyonel düğmeye bastılar maalesef. Bir tarihi tanıklık ediyoruz her nesile nasip olmaz kapitalizm yeniden formatlaniyor bakalım bu sefer ki Keynes kim olacak en sevdiğim iktisatçıdır Devletçidir.

  • ekonomist/stratejist21 Mart 2020 10:25

    Yeni bir dünya yaratılıyor 100 yılda bir dünya resetleniyor ben hep en başından beri 1929 Büyük Buhran yaşayacağız diyorum gidişat beni bir kez daha haklı çıkartıyor. Bütün analizlerim reeldir ben geçen yıl 2019 Haziran aylarından itibaren bugünleri görmüştüm özellikle Almanya başta olmak üzere Avrupa verileri kötüydü, aşırı borçlanma vardı v.b çok konvansiyonel düğmeye bastılar virüsün ardında gizlenen çok tehlikeli hedefler var. ILO 25 milyon insan işsiz kalacak demiş raporlarında 1929 eş değer. Ben en iyi ekonomist/stratejist birisi olarak her dediğim çıkar bu zamana kadar hiç yanılmadım. Bu planin arkasında İlluminati var böyle bir şeyi başka hiçbir güç başaramaz.

  • ahmet taş21 Mart 2020 10:36

    Takıpteyiz üstad turnosal kağıdı gibi birebir dediklerin çıkıyor ilk başta yok canım bu kadar olmaz dediydim ama yaşanılanlar çok büyük planların olduğunu ortaya koyuyor. Basit bir şey değil Allah tüm insanlığı korusun amin.

  • : )21 Mart 2020 10:14

    Zorunlu....keyfı çıkmayın diyor... herkes aynı anda hasta olmasın, parça par.a hasta olun. böylece kademeli parça parça az az hastalıgı toplum geçirsin. hastaneler boyle oldumu yeterlı olur. herkes aynı anda hasta oldumu hastaneler yetmez. azar azar hastalanacağız. o bakımdan komple yasak olmuyor... KASA BOŞ KARDEŞİM KASA. 

  • Alp21 Mart 2020 10:09

    Bay kemal dışarı çıkmasın.

  • OHAL gelmeli21 Mart 2020 09:18

    Umreye gidenlerin daha çok yaşlı vatandaşların olduğunu bildiginiz halde Umreyi yasaklama konusunda çok geç kaldınız keşke 1 Ocak ayından itibaren yasaklasaydınız bu kadar yayılmacaktı. Bir diğeri yabancı vatandaşların ülkeye giriş çıkışını kapattiniz ama Türk vatandaşları serbest bıraktınız yasaklama konusunda çok geç kaldınız. İlk baştan beri hassasiyetle yaklaşmadinız bari şu an acilen ultra kararlar alın. Çok kolay yayılabilen bu virüsün Türkiyenin geneline yayılmadan insanları zorla eve kapatarak önleyelim Çin böyle yendi bizim de bir an evvel OHAL ve sokağa çıkma yasağı gelmesi gerekir. ABD ve Avrupa OHAL ilan etti sokağa çıkma yasağı getirdi.

  • Kaçınılmaz 21 Mart 2020 08:30

    Ne kadar evde kal desenizde bu virüs eninde sonunda toplumun çoğunluğuna bulaşmadan durulmuyacak. Karar verilmesi gereken serbest bırakıp 1 ayda hastalığın kendi dönüşünü tamamlamak mı 2 ay herkesi eve kapatıp ekonomi ile beraber herşeyi çökertmekmi. Son çalışmalar gösteriyor ki ağır makineye bağlanan hastalar malesef yine ölüyor çünkü etkili bir tedavisi yok. Ben ingilterenin baştaki yaklaşımını doğru buluyorum ama adamlar medyanın gücü ve siyasi kaygılar ve toplum tepkisinden korktukları için geri adım attılar.

  • Ohal 21 Mart 2020 08:03

    Ilan edilmeli kimse uymiyor millet geziuor

  • corleone21 Mart 2020 08:02

    dünya kadar insan işe gidiyor patronlar anlamıyor geleceksin diyor  anlayacan mecbur evden çıkıyor

  • Elif21 Mart 2020 06:14

    Bazı gerizekalılar laf anlamıyor. Kendi geberecek sorun değil etrafa bulaştıracak olmayı umursamayan asalaklar başımıza bela

  • Mehmet21 Mart 2020 04:32

    Kamusal alanda nobetci memur düzenine gecilmeli. . Diğer memurlar idari izinli olmalı. .

  • İbrahim21 Mart 2020 03:25

    Çocuk okula gitmiyor dedesi camiye gitmiyor yasaklandı ama babası fabrikada işe gidiyor ne önlem ama çok mantıklı...

  • akp cami kapattı21 Mart 2020 09:07

    Bi de chp camileri kapattı diyorlardı şimdiyse akp camileri kapattı ne farkları kaldı ki dimi siyasal islamcilar yaptı bunu peygamberimiz savaşta bile cami kapatmamış.

  • Eshan21 Mart 2020 00:34

    Kim uyar ki sadece sözle söylenen bir şeye daha radikal önlemler şart

  • Giek21 Mart 2020 00:12

    Böyle şifahen söylenen söze kim uyar hiç mi kafanız basmıyor ya anlamış değilim OHAL ve sokağa çıkma yasağı getir resmi olarak bak gör kimse çıkmaz ve virüsün her türlü menfi etkisini hızla çözeriz. ABD ve Avrupa ülkeleri OHAL ilan etti sokağa çıkma yasağı getirdi hatta sokaklarda askerler var denetim yapıyorlar.

  • ulaş kendine gel21 Mart 2020 09:05

    Ulaş gerizekalısı Can her şeyden daha değerlidir. Avrupa ve ABDÜNYA bile OHAL ilan etti ve sokağa çıkma yasağı ilan etti onların ekonomisi çökmedi mo evet çöktü ama adamlar önce "CAN" ve "İNSAN" diyor.

  • Ulaş21 Mart 2020 06:25

    Keşke dediğin kadar kolay olsa. 2 satır olsa yazayımda hangi birini yazayım. Hisse senetleri düşer ve kaç ocak perişan olur vs vs vs