E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan yeni askerlik sistemi hakkında konuştu---

Erdoğan yeni askerlik sistemi hakkında konuştu

Erdoğan yeni askerlik sistemi hakkında konuştu
13 Haziran 2019 - 16:42 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni askerlik sistemi düzenlemesine dair detayları kişisel Twitter hesabında paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda yeni askerlik sistemi düzenlemesine ilişkin bir görsel paylaştı.

Söz konusu görselde düzenlemeye neden ihtiyaç duyulduğu ve sistemde hangi değişikliklerin yapıldığı anlatıldı.

Görselin neden ihtiyaç duyuldu bölümünde: "Günümüz dünyasında askerlik görevi çok iyi eğitim ve uzmanlık isteyen bir meslek haline dönüşmüştür. Türkiye epeyce bir vakittir planlı ve bilinçli bir şekilde profesyonel askerliğe geçişin hazırlığını yürütmektedir. Askerlik çağına gelen gençlerimizin sayısına sürekli yığılmalar yaşandığı da ortadadır" ifadelerine yer verildi.

Yapılan değişiklikler ise özetle şöyle anlatıldı: 

Profesyonel askerlik yaygınlaşacak.

Yükümlülerin yarıya yakını hemen terhis olacak, kalanları görevlerine devam edecek.

Bedelli askerlik yapma hakkı kazanan herkes bir aylık temel eğitimden geçecek.

Yükümlü olarak kıtaya gelenler temel eğitimleriyle birlikte toplam 6 ay askerlik yapacak.

Muvazzaf kadrolara geçişlerde ilk 6 aylık ve ardından ücret mukabili yapılacak ikinci 6 aylık askerlik görevinin ardından mümkün olacak.

Yedek subaylık ve 2 yıllık yüksekokul mezunları için bu kanunla gündeme gelen yedek astsubaylık uygulamaları da personel ihtiyacının karşılanmasında önemli bir imkandır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL TÜRK13 Haziran 2019 23:20

    iyide ekonomi berbat ve ortam çok çok kötü iken bu neyin nesi anlayamadım.peki bunun kaynağı nereden gelecek bize bunları açıklarmısınız.milyonlarca suriye liyede bakar iken.işimiz çok zor böyle gider ise dolar sene sonuna kalmaz 10 TL rahat görür.ak parti bence ayağına kurşunu sıkmıştır.

  • doğru13 Haziran 2019 20:19

    askerlik sistemi türkiyede komple değişmelidir,dünyanın  en aktif ve en güçlü ordusu amerikadır ve amerikada zorunlu askerlik yoktur ,isteyen üç sene paralı askerlik yapar,senelerdir tsk amerikan silahlarını kullanır fakat amerikan sistemini almaz çünkü yüksek rütbelilerin işine gelmez,bizde kafalar değişmeli insan gücü değil teknoloji savaşıyor,nükleer gücün ve uzun menzilli füze sistemin yoksa hiçsin gelişmiş ülkeler artık robot askerler üzerinde çalışıyor..

  • Urla13 Haziran 2019 16:54

    Iyi zengin çocukları sadece 30 gün askerlik yapacak artık

  • Mahir13 Haziran 2019 17:22

    Fakirler ölsün zaten,