E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Suudi Arabistan Türk SİHA’sı istiyor---

Erdoğan: Suudi Arabistan Türk SİHA’sı istiyor

Erdoğan: Suudi Arabistan Türk SİHA’sı istiyor
16 Mart 2021 - 20:37 borsagundem.com

Erdoğan, Suudi Arabistan'ın Yunanistan'la ortak tatbikat yapmasına dair "Kimin eli kimin cebinde belli değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Türkiye'yi ziyareti sonrasında düzenlenen basın toplantısında Suudi-Arabistan, Mısır ve Doğu Akdeniz konularında açıklamalarda bulundu.

"BÖLGEDE TÜRKİYE'SİZ BİR SÜREÇ, BU SULARDA ISINMAYA FIRSAT VERMEZ

Suudi Arabistan'ın Türkiye'den silahlı insansız hava aracı (SİHA) satın almak istediğini belirten Erdoğan, "Suudi Arabistan'ın Yunanistan'la bir ortak tatbikat olayı söz konusu. Ama bir diğer taraftan da Suudi Arabistan’ın şu anda Türkiye'den SİHA talebi var, o da son gelişmeler. Yani kimin eli kimin cebinde belli değil. Bölgede Türkiye'siz bir süreç bu sularda ısınmaya fırsat vermez. Türkiye (Doğu Akdeniz) orada karar verici konumundadır. Temennim odur ki ısınmadan ılıman bir şekilde bu süreci geçmiş olalım" dedi.

"TAVİZ VERMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Erdoğan, "Doğu Akdeniz'deki gelişmelerde Türkiye'nin kararlılığı aynen devam etmektedir. Yani buradan bizim taviz vermemiz söz konusu değil" dedi.

Erdoğan: Mısır halkı bizimle ters düşmez

 

Erdoğan duyurdu: O ülkeye 30 bin doz aşı gönderiyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gökhan Çetinoğlu17 Mart 2021 12:11

    İşte politikalarımız önündeki en büyük engel! Uluslararası ilişkiler, olaylara ayrı ayrı yaklaşım gerektirir. Bir olayda ortak çıkarı olan ülkeler başka bir olayda ise çıkar çatışması yaşayabilir. Ortaklıklar ile, karşılıklı tavizler ile olay bazında eli güçlü olanın avantajına göre de sonuçlanır. Bir olayda ortak çıkarı olmak ebedi dost yapmayacağı gibi bir olayda çıkar çatışması yaşamak ezeli düşman YAPMAZ! Bir adet dünya var elimizde... Komşularımız başta olmak üzere herkes ile uyum içinde çalışabilmek siyasi başarı ve uzun sürede her türlü kazanç demektir.   

  • RAMO CANCAN17 Mart 2021 12:06

    Tüm islam dünyası bizlerin şahlanısını bekliyor Yüce ALLAH ın yardımı ile bunları başarabilecek  güçte imkan ve liderlere sahibiz.

  • Türkoğlutürk17 Mart 2021 10:00

    Macron karşısında geri adım,mısır karşısında geri adım

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ17 Mart 2021 12:05

    O kadar düşmanlarımız çok ki.içimizdekilerden biride sensin.bu ülke kiminle savaşacak öyle kolay deği bu işler.ama hepinizinde hakkında rahatlıkla gelecek bir imparatorluk bu ülke.yeterki başımızda RTE ve BAHÇELİ gbi liderler olsun.

  • Huseyin17 Mart 2021 11:39

    Sen haberleri bence yanlış okuyorum veya anliyorsun.Fransız başını bile Macro nu elestirdi yanlış yaptığını yazdıktan sonra Macro geri adım attı.Erdoğan ili görüşmek istedi.Mısır Türkiye nin yetki alanlarında izin almadan birsey yapamayacağını anladı ve Türkiye nin MEB alanları dışında arama yaptı ve ortak çıkarlar ile anlaşmalar yapabiliriz dedi diye Yunan başını Mısır tarafından arkadan hancerlendik diye manşet attılar. Bence iyi anlamaya çalış haberleri.Sırf Erdoğan ı kotuleyecegim diye böyle yazma....

  • HSN Akbük 17 Mart 2021 09:47

    Herşey para deyil verilmesin onların nerde kullanacağı bile belli deyil müslümanların üzerinde belkide kulanabilirler israile bile gönderirler bunların kıblesi başka

  • Ali 17 Mart 2021 06:36

    Siha felan satmayalım Başkanım İsrail den alsın İsrail uşakları.

  • Erol g.16 Mart 2021 23:39

    HAK ARAYAN FAKIR YEMEN HALKINI ÖLDÜRMEK KENDILERIN IŞE REFAH/GUVEN NIÇINDE YASAMAK IÇİN SIHA ISTIYORLARDIR SU ISTIYORLAR IŞE SATALIM SİHA ISTIYORLAR IŞE SATMAYALIM SATARSAK ONLARIN CINAYETLERİNE ORTAK OLMUŞ OLURUZ

  • Okie Dokie16 Mart 2021 23:15

    İsrail'den alırlar. Türk SİHA'sı istediklerini pek sanmıyorum ama hadi öyle olsun. Maksat kitle kenetlensin.

  • Honki Ponki17 Mart 2021 11:00

    SİHAHAHAHA..Şekelci okie seni..

  • borsa kaplanı17 Mart 2021 08:17

    israil sihasının dünyada bir boka yaramadığını suud da biliyor.Yapay zeka ile çalışan dünyada bir tek TÜRK sihaları var.

  • Murat16 Mart 2021 21:39

    Reis birde kanal İstanbul için bilgi ver,mahvolduk borsada perişanız.

  • Kaçkar KAPLANI16 Mart 2021 21:25

    Kavara verelim onlara. Yatıp kalkıp koklasınlar.

  • Kemal16 Mart 2021 22:07

    Sen kanal istanbul dan medet umuyorsan bat zaten bir işe yaramazsın

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ16 Mart 2021 21:17

    mısır, suudiarabistan, iran hepimiz birlikte olsan dünya nın topunu attırırız.ama nerede.

  • şevki17 Mart 2021 09:16

    ne şamın şekeri ne arabın suratı çekilir. bilim adına, kültür adına, sanat adına tek bir faydası olmayanları bir araya getirsen anca nargile içip, tavla oynarlar.

  • Selim17 Mart 2021 06:34

    Suud un olduğu yerde ot bitmez dostum.

  • Dobra16 Mart 2021 22:02

    Üçü ekonomi yönünden bir almanya askeri yönden bir rusya etmez