E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan Obama görüşmesi sona erdi---

Erdoğan Obama görüşmesi sona erdi

Erdoğan Obama görüşmesi sona erdi
15 Kasım 2015 - 11:08 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile G20 zirvesinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın görüşmesi sona erdi.

Antalya'daki G20 Liderler Zirvesi kapsamında Regnum Otel'de gerçekleşen basına kapalı görüşme, 1 saat sürdü. 

GÖRÜŞMEYE KATILANLAR

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç katıldı.

İKİ LİDERİN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama görüşme sonrası açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sonrasında şöyle konuştu:

"129 kişinin ölümü, hepimizi üzdü ve şiddetle kınadığımız bir netice olarak bu döneme damgasını vurdu.

G-20 Zirvesi’ni tabi ki belirlenen başlıklar altında devam ettireceğiz. Ancak dünyadaki uluslararası terörizme yönelik tavrımız G20 Zirvesi’nden çok kesin keskin ifadelerle inanıyorum ki karşılığını bulacaktır.

"KOLEKTİF BİR TERÖRİZM İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Kolektif bir terörizm anlayışıyla karşı karşıyayız. Bildiğiniz gibi terörün dini ırkı milleti vatanı yoktur ve Fransa’da Paris’tekinde de yine aynen Ankara’da olduğu gibi Gaziantep’te Suruç’ta Diyarbakır’da olduğu gibi kolektif bir terörle karşı karşıya kaldık.  Bu terör eylemi sadece Fransız halkına karşı değildir, tüm insanlığa karşıdır.

Aynı zamanda tabi ki G20 Zirvesi’nde gerek iklim değişikliği, gerek mülteciler meselesi, dünyadaki finansal ekonomik gelişmeler bütün bunları değerlendireceğiz.

DÜNYA BARIŞINA KATKIDA BULUNMA VURGUSU

Sayın Barack ile Suriye’de DAİŞ ile olan mücadeleyi ele alma imkanımız oldu. Koalisyon güçleri noktasında bundan sonraki süreçte atacağımız adımları da değerlendirme fırsatı bulduk. Model ortaklar olarak, stratejik ortak olarak bundan sonraki süreçte de dayanışmamızı dünya barışına katkıda bulunmak için kararlılıkla devam ettireceğiz. 




OBAMA: BÜTÜN İNSANLIĞA KARŞI YAPILMIŞ SALDIRILARDIR

Öncelikle sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel kentin halkına teşekkür etmek istiyorum.  G20 geleneksel olarak, küresel ekonomik konularını tartışmak için bir platform oluşturmuştur. Ama sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da söylediği gibi Paris’teki hain saldırılar da acil konular da dahil olacak görüşmelerimize.

Ankara’daki saldırıda olduğu gibi Fransa’daki saldırı da masum insanları hedef alan saldırılar. Bütün insanlığa karşı yapılmış saldırılardır.

"VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU"

İkimizde Başkan Hollande’a söylediğimiz gibi dayanışma içinde duruyoruz. Faillerin adaletle yüzleşmeleri için elimizden geleni yapmaya hazırız.  Türkiye hem Irak hem Suriye’de IŞİD tehdidiyle ilgili savaşma konusunda önemli bir ortak olmuştur. NATO’da bir müttefik olarak IŞİD’e karşı yapılan mücadelede Türkiye çok önemli bir ortak olmuştur. Suriye’deki felaket ortamını gidermek için ortak olmaya devam etmektedir. Dolayısıyla çok verimli bir toplantı oldu. Türkiye Suriye sınırında IŞİD tehdidiyle nasıl başa çıkabileceğimizi görüştük. Viyana’daki görüşmelerden bahsettik. Hem Ankara hem Paris hem de Suriye’de felaket acılar yaşatan IŞİD ile nasıl mücadele edeceğimizden bahsettik."



Anadolu Ajansı, G20 Zirvesi'nin evsahibi fotoğraf sağlayıcılığını yapıyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan Obama görüşmesi başladı









 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)