E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan ile Merkel'den sürpriz görüşme---

Erdoğan ile Merkel'den sürpriz görüşme

Erdoğan ile Merkel'den sürpriz görüşme
01 Aralık 2016 - 19:21 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel telefonda görüştü. Kıbrıs müzakerelerindeki gidişat hakkında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, başta Halep'teki insani durum olmak üzere Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığı bildirildi. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in dün partisi muhafazakar Hıristiyan Demokratların(CDU) parlamento toplantısında Türkiye aleyhine açıklamalar yapmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, bölgesel konulara ve ikili ilişkilere değinildi. Kıbrıs müzakerelerindeki gidişat hakkında da görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, başta Halep'teki insani durum olmak üzere Suriye'deki son gelişmeler ele alındı. İki liderin, Halep'e insani yardımların ulaştırılmasına yönelik çabaların hızlandırılması gerektiğine dikkati çektikleri belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs müzakereleriyle ilgili olarak, Türkiye'nin öteden beri adada her iki kesimin haklarını eşit biçimde koruyan, adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözümden yana olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mülteciler konusunda ise AB'nin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğine işaret ettiği öğrenildi.

PKK VE FETÖ KONUSUNDA DESTEK İSTEDİ
Erdoğan-Merkel görüşmesinde terörle mücadele meselesi de gündeme geldi. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye olarak Almanya'dan, başta PKK ve FETÖ olmak üzere terör örgütlerinin faaliyetlerinin ve mali kaynaklarının engellenmesi konusunda daha aktif bir mücadele beklediklerini vurguladığı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şansölye Merkel ile yaptığı görüşme sırasında, bugün itibarıyla G-20 dönem başkanlığını devralmasından dolayı Almanya'ya tebriklerini de iletti.

MERKEL NE DEMİŞTİ?
Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün partisi muhafazakar Hıristiyan Demokratların(CDU) parlamento toplantısında Türkiye aleyhine açıklamalar yapmış, 'Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri çerçevesinde yeni başlıkların açılmasına' karşı olduğunu ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim02 Aralık 2016 00:26

    AB içerisinde yer almak için değil,İnsanca yaşamak için AB standartlarını yakalamalıyız.Gerisi hiç önemli değil...

  • Erkan Başyiğit01 Aralık 2016 22:43

    Devletler arasında küskünlük vs olmaz ortak çıkarlar etrafında buluşulur.Son zamanlarda Avrupa birliği ile yaşanılan gerilim yumuşatılmalı ilişkiler normalleşmelidir.Avrupa birliği bizi alır almaz hiç önemli değil , almak zorunda da değiller.Hiç önemli değil ticaret devam etmeli birliğe almasalar bile kendi politikasını çizmeli , önemli olan ticari ilişkiler ortak çıkarlardır.herkes kendi yoluna devam eder ama ekonomik ilişkiler devam eder.