E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan ile İmamoğlu arasında 'fayton' görüşmesi---

Erdoğan ile İmamoğlu arasında 'fayton' görüşmesi

Erdoğan ile İmamoğlu arasında 'fayton' görüşmesi
23 Temmuz 2020 - 08:32 borsagundem.com

Adalar’daki ulaşım sorunu, İmamoğlu Ankara’da Soylu’yla görüşürken Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapılan sürpriz telefon konuşmasıyla çözüldü.

Adalar'da faytonların yasaklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yurt dışından getirtilen ancak Adalar Kaymakamlığı tarafından izin başvuruları reddedilen 60 elektrikli araçla ilgili kriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle sona erdi.

'Cumhurbaşkanı konuşacak'

Hürriyet'ten Fatma Aksu'un haberine göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyu çözmek için pazartesi günü Ankara’ya giderek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla görüştü. Görüşme sırasında sürpriz bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu elinde telefon “Sayın Cumhurbaşkanı konuşacak” diyerek herkesin duyması için diafonu açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu’na “Oldu bu iş, mesele çözüldü” dedi.

Teşekkür etti

İmamoğlu da telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı’na bu konuyla ilgilendiği için teşekkürlerini iletti. 10 dakika süren sohbet sonrasında karşılıklı iyi niyet dilekleriyle telefon kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüme yönelik talimatı doğrultusunda, taraflar ertesi gün detayları görüştü. Bu görüşmeler sonrasında, Adalar’da önümüzdeki hafta elektrikli faytonların yolcu taşımaya başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İBB Başkanı İmamoğlu, en son 11 Eylül 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yüz yüze görüşmüşlerdi. Bu telefon görüşmesi, o tarihten bu yana Erdoğan ile İmamoğlu arasındaki ilk diyalog oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tufan23 Temmuz 2020 13:36

    Neden ithal araç getirmiş soran yok. Çok basit araçlar bunlar. Ülkemizde rahatlıkla birçok firma üretebilirdi. Ama ithalat hastalığı var. Kim bilir hangi yandaş ithal edip belediyeye kazığı yerleştirdi.

  • Heeeee23 Temmuz 2020 14:24

    Senin makam arabaların gibi mi ? Yoksa Metrobüs diye ithal edip ikide birde yolda kalan kamyondan bozma çakmalar gibimi ? Onları sordnmu bunu soruyorsun?

  • Nedim23 Temmuz 2020 13:26

    Koçum bir işi de kendin hallet!     Her şeyi Reis mi yapacak?  Ayrıca  sen Ak partide olmuş olsaydın o bozuk ağzından dolayı çoktan seni görevden alınmıştın.  Bir düşünün o sarf ettiği küfür sözleri Ak partili bir başkan söylemiş olsaydı naylone basın en az 6 ay diline pelesenk ederdi.  

  • EKRİST23 Temmuz 2020 11:20

    adalara alınan elektrikli paytonlar hiç rengini şeklini dokunu begenmedim.tam bir muhalefet partisi resitali.

  • Pembiş23 Temmuz 2020 14:25

    Sana pembe alacakmış söyledim

  • emekci23 Temmuz 2020 10:11

    bu ülkede kanun, mevzuat yok mu? Adalarda elektrikli araç yasak mı, değil mi? Yasaksa niye yasak, yasak değilse niye Erdoğan'dan icazet almadan kullanılmıyor? Böyle aptal bir yönetim anlayışı olur mu? Haa, bu arada İstanbul'da birşeyler daha güzel olmaya başladı:)

  • hizmet23 Temmuz 2020 09:56

    hepiniz millete hizmet için çalışın görüşleriniz farklı olabilir ama amacınız aynı millete hizmet. Didişip milleti hizmeti unutmayın

  • türkoğlutürk23 Temmuz 2020 08:55

    hayvana eziyetin savunulacak tarafı yok.tabi koyun olup inadına veriyorsan o başka.

  • Arif gsli 23 Temmuz 2020 08:41

    2 side içten pazarlıklı. Kral adam soylu

  • türkoğlutürk23 Temmuz 2020 10:47

    soylu akp ye niye nereden geldi.gelmeden ne söyledi.