E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Hafta sonlarında sokağa çıkma yasağını sürdürme kararı aldık---

Erdoğan: Hafta sonlarında sokağa çıkma yasağını sürdürme kararı aldık

Erdoğan: Hafta sonlarında sokağa çıkma yasağını sürdürme kararı aldık
13 Nisan 2020 - 18:38 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulamasının devam edeceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta 31 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağının, önümüzdeki hafta sonu da (17 Nisan gece yarısından 19 Nisan gece yarısına kadar) uygulanacağını duyurdu. Vatandaşların marketlere ve fırınlara akın etmesine ilişkin olarak, "Gereksiz kargaşanın yaşanmaması için gereken tedbirleri alacağız" diyen Erdoğan, medyadaki yayınlara ve muhalefetin açıklamalarına da tepki gösterirken, "Bu tür hezeyanlara inanınız başka ülkelerde bir gün bile izin vermezler. Ülkemiz sadece Koronavirüs'ten değil aynı zamanda bu medya ve siyaset virüslerinden de inşallah kurtulacaktır" açıklamasını yaptı.

Üçüncü kez telekonferans yöntemiyle düzenlenen kabine toplantı sonrası açıklama yapan Erdoğan, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde kamu bankalarının kredi desteklerini, kredi ve kredi kartı ödemelerini ek bir yük hesaplamadan ertelediğini anlatırken özel bankaları eleştirerek "Maalesef iyi bir imtihan vermediler. Üzerlerine düşenleri yapmalarını bekliyoruz" ifadesini kullandı. Erdoğan, çok sayıda ülkenin başvurduğu IMF'nin destek paketine ilişkin olarak da "Ülkemizi mihnet altına sokacak hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğiz, Türkiye'yi bu cendereye sokmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı'ndan istifasını da değerlendirirken, "Sorumluluğu üstlenerek gösterdiği hassasiyeti takdirle karşılıyorum. Ancak istifasını kabul etmeyerek kendisinin görevini sürdürmesini istedik. Terörle mücadele, afetler ve son olarak Koronavirüs'le mücadelede başarılarına yakınen şahit olduğumuz sayın bakanımız görevine devam ediyor" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Dünyayı pençesine alan bu salgının, sağlık, gıda, güvenlik başta olmak üzere etkilerini yakından takip ediyoruz. Ülkemiz uluslararası alanda takdir edilen olumlu yönde ayrışma içerisindedir. Hastalığın tedavilerinde, hastane, doktor, personel, malzeme, ilaç gereç gibi hususlarda iyi durumdayız, hiçbir eksiğimiz yoktur.

"Ücretsiz maske dağıtımını çeşitli kanallardan sürdürüyoruz. 83 milyonluk bir ülkede böylesine büyük hizmetleri yürütmek kolay değildir. Mutlaka aksaklıklar oluyordur. Önemli olan aksaklığın yokluktan kaynaklanmamasıdır. Pek çok ülkede maske gibi en basit ürünlerin bırakınız tüm vatandaşlara dağıtımını, sağlık personeline temininde zorluk çekiyor. Bu bakımdan hamdedecek bir konumda bulunuyoruz. Her vatandaşımıza ücretsiz maske dağıtımı uygulamamız sürüyor. Bugüne kadar eczanelerden dağıtılmak üzere 32 milyon vatandaşımıza sağlık bakanlığı tarafından doğrulama kodu gitmiştir. Bu rakam perşembe günü 39 milyona çıkacaktır.

"Hastalığın seyrinde tedavi için kullanılan kimi ilaçların hammaddesi alınarak ülkemizde üretimi konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Sağlık kuruluşlarımız teşhis, tedavi, yoğun bakım üniteleri olarak salgınla başa çıkacak kapasitededir. 81 ilimizde 240 bin yatağa sahibiz. Avrupa'nın en fazla yoğun bakım yatağına sahip ülkesi Almanya'da bile bu rakam 30'u bile bulmuyor.

"Yeşilköy ve Sancaktepe'de biner yataklı iki hastane kuracağımızı ifade etmiştim. Bunların çalışmalarına başladık. Hadımköy'de 100, Derince'de 250 yataklı yeni hastaneler kuruyoruz. Başakşehir Şehir Hastanemizi ilk kısmını 20 Nisan, ikinci kısmını 15 Mayıs'ta açıyoruz. Pendik Araştırma Hastanesi de hasta kabulüne başlamıştır. Günlük toplam test sayısında dünya sıralamasında en başlardaki grupta yer alıyoruz. Testte toplamda 410 binin üzerine çıktık. Test oranımız, vaka oranımız hamdolsun aşağı yönlü. Ölüm oranının düşüklüğü bakımından da ön sıradayız. Şu ana kadar taburcu hasta sayımız 5 bine yaklaştı.

"Türkiye salgını en hızlı şekilde kontrol altına alan ülkelerin başına geliyor. Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar ülkemizi mücadelede örnek gösteriyorlar. Bizden destek isteyen her ülkenin çağrısına imkanlarımız nispetinde cevap vermeye çalışıyoruz.

"Acı duyabiliyorsan canlısın, başkasının acısını duyabiliyorsan insansın, bu söze uygun şekilde elimizdekilerini tüm dostlarımızla paylaşıyoruz. 34 ülkeye malzeme ulaştırdık. Önümüzdeki günlerde de bu desteği devam ettireceğiz. İlaç ve ilaç hammaddesi konusunda ülkemize katkı veren dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bilim insanlarımızın ve ilgili kurumlarımızın değerlendirmeleri ışığında aldığımız tedbirleri sürekli güncelliyor, geliştiriyoruz.

"Hafta sonu alınan 30 büyükşehirle ilgili sokağa çıkma yasağı bu tedbirlerle ilgilidir. Yasağın açıklandığı ilk saatlerde kimi yerlerde yaşanan gereksiz kargaşanın yaşanmaması için gereken tedbirleri alacağız. Sahilleri, piknik alanlarını dolduracak vatandaşlarımızı virüs tehlikesinden korumak amacımızdır.

"Yaşanan olumsuzluklar bu gerçeği ortadan kaldırmıyor. İçişleri Bakanımızın bu konudaki sorumluluğu üstlenerek gösterdiği hassasiyeti takdirle karşılıyorum. Ancak istifasını kabul etmeyerek kendisinin görevini sürdürmesini istedik.

"Terörle mücadele, afetler ve son olarak Koronavirüs'le mücadelede başarılarına yakınen şahit olduğumuz sayın bakanımız görevine devam ediyor. Cumhur İttifakı olarak verdiği destekten ötürü sayın Bahçeli'ye şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

"Hafta sonu sokağa çıkma yasağını önümüzdeki dönemde de sürdürme kararı aldık. 17 Nisan ve 19 Nisan saat 24.00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını şimdiden vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum.

"Dünyada hem salgının düzeyi, hem de alınan tedbirler konusunda Türkiye kadar şeffaf davranan pek az ülke var. Bazı gazete ve yazarların yaptığı ülkemizin bu kritik dönemdeki mücadelesine katkı sağlamak yerine hepsi de yalan ve yanlış bilgilerle sürekli kin kusmak virüsten daha tehlikeli bir hastalığın işaretidir. Kararlar yetkisiz kurumlarda mı alınıyor gibi sorularla bu şeffaflığı bozmanın amacı bozgunculuk yapmaktır. Her gün karanlık ve kirli zihniyetlerinin ürünü yayınlarla milletimizin kafasını bulandırmaya, gönlünü karartmaya çalışan bu tür hezeyanlara inanınız başka ülkelerde bir gün bile izin vermezler.

"Türkiye'de demokrasi, çoğulculuk sıkıntı değil; demokrasinin istismarı, ideolojik bağnazlığın gözleri kör etmesi sorunu vardır. Milletimizin moralini bozmak için gece gündüz çalışanlar, terör örgütleri, medyası, siyasi teşekkülleriyle gün gelecek fitne ve nefret çukurlarıyla boğulup gideceklerdir.

"Bunlara diyorum ki, düşün artık milletin yakasından. Her darbenin, her kargaşanın, her kaosun arkasında siz vardınız. Milletin onuruna yapılan her saldırının tetikçisi sizdiniz. Artık bu devir sona erdi. Ülkemiz sadece Koronavirüs'ten değil aynı zamanda bu medya ve siyaset virüslerinden inşallah kurtulacaktır.

"Yıllardır yaptığınız işin adı gazetecilik değil, felaket tellallığıdır. Ülkemiz sadece Koronavirüs'ten değil, bu medya ve siyaset virüslerinden de inşallah kurutlacaktır. CHP Genel Başkanı'nın ne dünyadan, ne Türkiye'den ne de kendi belediyelerinden bihaber olduğunu gösteren görüntüleri ben milletimizin takdirine bırakıyorum. Umarım hekimlerimiz bu hastalığa da tez zamanda karşılığını bulur.

"Türkiye şartlar ne olursa olsun her bir vatandaşının can ve mal güvenliğini temin gibi sağlık, gıda, temizlik malzemesi gibi ihtiyacını da karşılayabilecek güce sahiptir. İstihdamı korumak, gelirini kaybedenlere sahip çıkmak, esnafı ve sanatkarı ayakta tutmak, üretimi desteklemek için her türlü önlemi alıyoruz. Vefa sosyal dayanışma gruplarının nasıl ev ev dolaştıklarını gördünüz.

"Fırınlarımız nasıl vatandaşlara ulaştı gördünüz. İş bilenin, kılıç kuşananındır. Bugüne kadar toplamda 4,5 milyona yakın vatandaşımıza doğrudan nakit desteği sağladık, sağlıyoruz. 3 ay boyunca işten çıkarmaların önüne geçiyoruz. Faaliyetlerine ara veren işletmelerin istihdamı devam ettirmelerini sağlama amacıyla kısa çalışma ödeneğini devreye soktuk. Esnaf sanatkarlarımıza ve kobilerimize yönelik finansman desteğine başvurular 290 bini buldu. Bunun 160 biniyle ilgili süreç tamamlanarak 4 milyar 100 milyon liraya yakın kaynak tahsisi yapıldı.

"Kredi Garanti Fonu destekli işe devam finansmanı için başvurular da 66 bini aştı. 35 bin firmaya 30 milyar liraya yakın finansman tahsisi yapıldı.

"Özellikle kamu bankaları, kurumsal ve ticari işletmelerin yaklaşık 21 milyar liralık borcunu öteleyerek piyasayı rahatlattı. 800 bin vatandaşımızın kredi borçları da talepleri üzerine kamu bankaları tarafından ötelendi. Halkbank 375 bin esnafımızın önümüzdeki ayda vadesi gelecek 3,5 milyar liraya yakın taksit ödemesini erteledi. Çiftçileri, hayvan yetiştiricileri desteklemek için tüm imkanları kullanıyoruz.

"Salgın sebebiyle dünyada yaşanabilecek tarım ve gıda ürünleri sıkıntısından türkiye'nin etkilenmemesi için tüm tedbirleri alıyoruz. Kamu olarak tüm imkanlarımızı seferber ederken, maalesef özel bankalar hiç de iyi bir imkan vermiyorlar. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde özel bankaların da üzerlerine düşenleri yapmalarını bekliyoruz. IMF programı başta olmak üzere ülkemizi mihnet altına sokacak hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğiz, Türkiye'yi bu cendereye sokmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. hiçbir kesimi sahipsiz bırakmamakta, ortaya çıkan yükü adil şekilde paylaşmakta kararlıyız.

"Milletimiz Tekalif-i Milliye emirlerine sahip çıkarak vatanının kurtuluşu için fedakarlık yapmıştı. Bugün de milletimiz Biz Bize Yeteriz kampanyasına katkıda bulunarak aynı asil tavrı gösteriyor. Bunlar gönüllü kampanya. Toplam bağış tutarı 1 milyar 612 milyon lira oldu. Milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. türkiye ilhamını medeniyetinden alan bir devlettir. Bizim medeniyetimizde insana hizmet için çalışmak mukaddes bir görevdir. Bugün bu mücadeleyi 83 milyon milletimizle veriyoruz. Yeter ki kurallara uyarak bu dönemi en az kayıpla ve en kısa sürede geride bırakabilelim. Ondan sonra hep birlikte feraha kavuşacağız. Gün bu salgınla mücadele ederken, dağlara yasalanırcasına sabrımıza yaslanma günüdür. Acımızı birlikte kalbimize gömüyor, ümidimizi birlikte taze tutuyoruz. Sabrımızı da birlikte zafere dönüştürmek için elimizden geleni yapıyoruz.

"Sizlere evde kalın, kurallara uyun derken nasıl zorluklarla karşı karşıya olduğunuzu biliyoruz. Okulunu, arkadaşlarını, öğretmenlerini özleyen evlatlarımızın ızdırabı bizim de ızdırabımızdır. Dostlarıyla kucaklaşamayan, namazını camiide kılamayan vatandaşımızın sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Şu güzel bahar günlerinde sabah yürüyüşüne çıkamayan, parkalarda millet bahçelerinde vakit geçiremeyen emekliliklerimizin burukluğu bizim de burukluğumuzdur. Gençlerimizin yaşadığı zorluğu çok iyi biliyoruz. Her vatandaşımızın sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. İnşallah az kaldı, kara gün kararıp kalmaz. Bu kara gün sadece milletimizin değil, bütün dünyanın kara günleridir. İnşallah bu günler geçtikten sonra hayatımızı daha anlamlı, bereketli geçireceğiz."

Soylu'nun istifasıyla ilgili Erdoğan'dan ilk açıklama

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (40)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HOROZ 2014 Nisan 2020 12:00

    Türk insanı kadar nankör insan yok yeryüzünde, emekli aylığını 10 tl de etsen, hala açız diye şikayetçi olurlar. En son model cep tel, araba daire kıyafet halada ağlıyorlar isyan ediyorlar. Zamanında hastanede kuyrukta sıra gelmezdi, eczanede ilaç bulamazdın Cenazeni hastaneden alamazdın, marketlerde yicek bile yoktu, benzin kuyruğu elektrik su kesintisi. Şimdi millete huzur battı, iki gün için millet hücum ediyor. Nankörlük değilde ne

  • K214 Nisan 2020 11:03

    DÜNYA AÇLIK ,YETERSİZ BESLENME ,UYUŞTURUCU, PİSLİK İÇİNDE EY SİYASETÇİLER SARAYLARDAN ÇIKIP GERÇEKLERİ GÖRÜN BİR KISIM ELİ BALDA BİR KISIM AÇ .......BAKINIZ SEVDİĞİNİZ BİR BÜYÜĞÜNÜZ ÖLSE CENAZESİNE KATILIM OLAMIYACAK GÜN PAYLAŞMA GÜNÜDÜR AMA O KOLTUKLARDA BELKİ BİR HAFTA SONRASINDA SİZE KALMIYACAK BELLİMİ OLUR YETER..ADAMIN BİM MARKETTE5 KRŞ YOK DİYE GÖZÜMÜN ÖNÜNDE REZİL OLDU.......KİMSEDE SES ÇIKARMADI BEN HARİÇ BU MUDUR BİZ BİZE YETERİZ N......YETERİZ BAK BAKALIM AÇ KAL EKMEK VEREN OLACAKMI? DEVLETMİŞ NEREDE ESNAFIN HALİ NE OLACAK CUMARTESİLER BİRAZ HAREKET OLUDU MALESEF .......KINA YAKIN..............ZATEN DOLAR ALDI GİTTİ İŞTE BİTTİ.........BIRAKIN BU İŞLERİ SİZE BİR GÖMLEK BÜYÜK..........18 YILDA ÖĞRENİLMEYEN BUNDAN SONRA ZORLAMA OLMAZ..............

  • okiman0714 Nisan 2020 10:32

    KOMEDİ

  • : )14 Nisan 2020 09:29

    İmamoğlu teklifi aylar önce sundu... Hukumet yapmayı uygun buldu... kimileri söyler, kimileri kopyalar ve yapar... x parti :D Gelenk değişmedi... firkir babaları aynı kişiler...Saraydan 2 aydır dışarıya çıkmayan biri tabiki göremez gerçekleri. belediyeler görür ve fikrini sunar. .geç olsada , doğru olan oldu. ama erken olsa bu kadar dağılım ve kayıpda olmazdı. bu sefer yasak 1 hafta once açıklandı çok iyi oldu. herkes tedbirini almaya zaman buldu. esnaf mal almayacak , çarşı pazar mal almayacak haftasonu satış yok diye. dukkanlar mallarını içeri alacka, makına otopark dukkan guvnelıgı vb. vb. cumadan tedbir alacak. oluyor be, bazı fikirleri uygulayınc açokda güzel oluyormuş reisim...  öğreneceksiniz bu işleri 18 yıl geçsede nasıl olacağını. beğendim 

  • vatan millet sakarya14 Nisan 2020 07:21

    Milleti eve hapis ediyor. Hapistekileri dışarı salıyor. Hayata bakış açısı bu zihniyetin....Hadi cevap yazın Ampulun etrafına üşüşen bız bızcilar.....

  • mehmet14 Nisan 2020 02:21

    bir zamanlar 80 ve  90 lı yıllarda sosyalist zengin devletlere gıpta ederdik. Şimdi hepsini geçtik. gerçek sosyal devlet haline geldik. hata ve noksanlarımız elbette vardır. ama ilerisi için ümit verici.

  • mehmet14 Nisan 2020 02:18

    kanımca bir hafta önceden haber vermek kaydıyla "bir hafta sokağa çıkma yasağı" olmalı... net bir sonuç verir. vaka sayısında görünür bir sonuç verir. yalnız ekmek ve su kapıya gelmeli, millet ekmek arabasına saldırmamalı. çocuk bezi ve süt kapıya gelmeli. yüksek bir organizasyon kabiliyeti gerektirdiği için bunu ancak Reis başarabilir. Allah yönetici ve çalışanlarına sabır ve kuvvet versin.

  • mardinli14 Nisan 2020 00:51

    para yok duyorsunuz cohunun elinde enaz 1 bin tl lik telefon araba evde dogal gaz sigaraya iski ye paraniz varda allagin camisine laf soyluyorsunuz sizin sadece deli koduya bos konuamaya zamanniniz var sukret meyi bilil zaman cok cabuk geciyo

  • Ali14 Nisan 2020 01:53

    Bin lira çok mu para alo uyan uyan eskidendi o. Enflasyon uçtu bin lira pul oldu

  • Kerim13 Nisan 2020 23:49

    Özel bankalar DEMIRBANK olayını unutmuyorlar aslada unutmazlar

  • Ömer13 Nisan 2020 23:15

    Evet elektrik doğalgaz su ücretini ödemeleri gerekir

  • haramzadeler13 Nisan 2020 23:04

    ingiltere ve başka ülkelere yardım göndereceğine vatandaşına 1 ay elektirik bedava de geçilmeyen köprü otoyollara para ödüyeceğine suyunuz bedava de daha sayamadığım bir çok müsrifliği yapacağına yieyeceğiniz devletten de evden çıkmayalım bu vatandaşı bu kadar eziyorsun ya 80 milyon hakıını helal etse ben etmeyeceğim ve benim vebalimle öbür taraf da hesap vereceksin....

  • gunah13 Nisan 2020 22:35

    Özel bankalar görevini yapmıyormuş ne yani bedavayami calissinlar insaata artık yatirim yapmayın yazıktır günahtır..

  • Adam13 Nisan 2020 22:32

    Sokağa çıkmayın diyorlar siz yine çıkıyorsunuz. Devlet büyükleri napsın sizi sizden korumaya çalışıyorlar. CB, sağlık bakanı, iç işleri bakanı elinden geleni yapıyor. Biraz da siz çaba gösterin.

  • Mehmet 13 Nisan 2020 22:23

    Gelecek haftaki yasağı şimdiden açıklamanız güzel tecrübe her zaman iyidir. Az hata yapmak için özellikle idarecilerin karekterli danışmanları olmalı her dediğine evet diyen yalakalar işe yaramaz.

  • BORSACI13 Nisan 2020 21:38

    SAYIN BAŞKANIM TL RESMEN ERİYOR KEŞKE BU KONULARDA MERKEZE HESAP SORSANIZ İYİ OLACAKTI MİLLİ PARAMIZ DEGER KAYBINDA İLK SIRALARDA KİMSEDE GÜVEN BIRAKMADI VİRÜS ETKİSİNİN VERDİGİ ZARARDAN ÇOK TL NİN ERİMESİ VATANDAŞA ZARAR VERİYOR YAKINDA ZAMLAR SIRAYA GİRECEKDİR.

  • Kerim13 Nisan 2020 23:47

    Şu an dolar 6.80 tl 6.80÷5.639=1.2058 enflasyon % 9 Tl hiç erimemiş birde eriseymiş ...

  • RİZE li mulivbjk13 Nisan 2020 23:34

    yüksek lisansını kartal imamhatipte yaptığın belli YALAKA YOBAZ merinos Ahmeeeeeeeeetttt....sen ,olmayan beyninle bu hesapları yapamassın. haydi millet bahçelerine lay lala lala.....

  • AHMET ÖZBİR13 Nisan 2020 22:05

    "BORSACI" KILsacı gibi yorum yapmışsın. Türk Lira'sı nasıl eriyormuş? Geçen yıl 5 Nisan 2019 günü Dolar 5,639 TL imiş, Cuma kapanışı da 6,697 TL idi. Erime nerede ! Zavallısınız, şu güzelim vatana gıcıklığınız nereden geliyor?..

  • AHMET ÖZBİR13 Nisan 2020 21:22

    T.C.'nin Başkanı virüsle ilgili vatandaşlarımızı korumak için aldıkları kararı açıklıyor, burada yorum yazan bazı vatana gıcık olanlar kararı eleştiriyor. Utanmazlar bir gün olsun güzelim ülkemiz için alınan kararın arkasında durun. BİR DEFA OLSUN VATAN ve VATANDAŞLARIMIZ YAPILMASI GEREKENLERİ YAZIN.

  • emre13 Nisan 2020 23:00

    sen ve senin gibi padişah yalakaları bu ülkeden defolun sizin gibiler bu hale getirdi memleketi allah .... versin....

  • Her şey duzensiz13 Nisan 2020 21:22

    Komedi gibi

  • Asrın Hökümeti13 Nisan 2020 20:45

    Sayın Cumhurbaskanım Haftasonu sokaga cıkma yasagı varken, iki günde 70 bin corona testi yapabilen bir Saglık Bakanınız var, cok sanslısınız, cok cok cok durust ahlaklı bir ekip

  • The Finish ottoman 13 Nisan 2020 20:30

    Padişahım çok yaşa,padişahım çok ya.

  • komik devlet13 Nisan 2020 20:18

    bu ülkede kafası çalışan hiç bir yönetici yok mu inanılır gibi değil...14 gün yapacaksan yap yoksa 2 gün insanları evine tıkmanın ne anlamı var...bu virüs cumartesi pazar günleri bulaşıyorda hafta içi bulaşmıyor mu?

  • Ahmet 13 Nisan 2020 20:40

    O kadar zeka var işte yöneticilerin de...

  • Özel bankaları korkutamamışsın demek ki.13 Nisan 2020 19:41

    Seni hiç dikkate almıyorlar.

  • Rt13 Nisan 2020 19:37

    Sendemi istifa edecen tayip

  • .. 14 Nisan 2020 00:42

    Seçimle geldi kasetle değil. O yüzden halk istediği sürece orda kalır

  • salim13 Nisan 2020 19:35

    Hapishaneler balık istifi gibi,,,korona bulaşmış,,bir an önce kanun çıkmalı.

  • Akapenin cumhurbaşkanı13 Nisan 2020 19:34

    Şimdi hastane derdine düştün değil mi?O camilere saçtığın paralarla ne hastaneler yapılırdı.

  • K2YOL 13 Nisan 2020 19:20

    soldaki komşum siftah etmedi sağdaki 1 kuş sattı ben gıdılandımlastikle sinek avladım..........allah yolunuzu açık etsin..........zaten paramızı da pul ettiniz........ha evde yatmışım ha dükkanda sinek.............aslında tembelliğe alışacağım ondan korkuyorum.........

  • Seçmen13 Nisan 2020 19:19

    Virüs üzerinden CHP yine payını aldı, yine siyaset yine kutuplaştırma dili, sanki bir cımhurbaşkanı değil de AKP genel başkanı konuşuyor...

  • K213 Nisan 2020 19:11

    ekmeğimi senmi veriyorsun bana sokağa çıkma dediğin zaman benim paramı ödeyeceksin sen o zaman devletsin...

  • mıysız13 Nisan 2020 20:03

    para olsa verirdi

  • Misafir 13 Nisan 2020 19:04

    Her konuşmasında olduğu gibi, yine CHAP ye değinmeden duramadı,

  • Mantıklı13 Nisan 2020 19:02

    Zaten en doğru su da bu şekilde olmasıydı Şimdi herkes ihtiyaçını giderir cumaya kadar

  • Akmal seni 13 Nisan 2020 19:25

    Neyle giderecek sersem ben hafta sonu çalışmadım mi hafta ici mesaimden kesiyorlar. Hafta sonu çalışıp da zor geçiniyorum ne sanıyorsunuz milleti siz...

  • Ahmak group sizi 13 Nisan 2020 18:55

    Lanrt olsun.....

  • Ne açıklaması13 Nisan 2020 18:46

    Seçim konuşması yapıyor,her zaman ki gibi.