E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan bedelli askerlikte son sözü söyledi---

Erdoğan bedelli askerlikte son sözü söyledi

Erdoğan bedelli askerlikte son sözü söyledi
29 Nisan 2018 - 13:25 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerliğin gündemlerinde olmadığını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyareti öncesi havalimanında yaptığı açıklamada "Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil" dedi. Eski Cumhurbaşkanı Gül'ün aday değilim açıklaması ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Ben bu konuyla ilgili hiçbir değerlendirme yapmayacağım zaten Sayın Gül değerlendirmeleri kendileri de yaptılar" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ve Kore ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapıyor. "Özbekistan ve gerek ekonomik ve ticari ilişkiler bakımından hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Abdullah Gül'ün "Aday değilim açıklaması ile ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine Erdoğan, "Ben bu konuyla ilgili hiçbir değerlendirme yapmayacağım zaten Sayın Gül değerlendirmeleri kendileri de yaptılar. Sadece sizlere de teşekkür edeceğim. Seçim meydanı herkese açıktır ve seçim meydanı da bu noktada zaten temenni ederiz bir an önce her siyasi parti adayını belirler ve ona göre de biz de kampanyamızı çok daha değerli kılacak adımlarımızı atarız" dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamasından ve sorulara verdiği cevaplardan satır başları:

ABDULLAH GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI

Soru: Seçim süreci açıklandığından beri Abdullah Gül’ün adaylığıyla ilgili tartışmalar vardı. Dün kendisi bir açıklama yaptı. Mutabakat uzlaşısı olmadığı için adaylığının ortadan kalktığını söyledi.

Yani ben müsaadelerinizi alarak bu konuyla ilgili hiçbir değerlendirme yapmayacağım. Zaten sayın Gül değerlendirmeleri kendileri de yaptılar. Sadece sizlere de teşekkür edeceğim. Seçim meydanı herkese açıktır. Ve seçim meydanı da bu noktada zaten temenni ederiz ki bir an önce her siyasi parti adayını belirler. Ona göre de bizler kampanyamızı çok daha değerli kılacak adımlarımızı atarız.

Soru: Anket konusunda kamuoyuna bir açıklamanız var mıdır?

Şu anda benim anketlere dayalı olarak neyi paylaşırız dersek, paylaşacağım tek şey var. Hamd olsun anketler cumhur ittifakının açık ara önde olduğunu gösteriyor. Ama rakamsal bir şeyi bizden beklerseniz rakamsal bir şey vermeyeceğim. Onu zaten sizler yayın grubu olarak da yapıyorsunuz. Sizler de bunu görüyorsunuz. Ama açık ara cumhur ittifakı çok olumlu gayet güzel bir yerde.

Soru: Bedelli askerlik değerlendirmenizi alabilir miyiz?

Aslında bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil. Böyle bir durum yok. Ve hele hele bir tarafta tabi Afrin, bir tarafta Fırat Kalkanı harekatı bunların olduğu bir dönemde bunu gündemimize almak şehitlerimize özellikle gazilerimize saygısızlık olur. Bu işlerin istismarını yapanlar da çok çok fazla. Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bitmiş olsun, başkanlık sistemine geçiş dönemi hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatırılır, atılması gereken adım varsa bu adımlar atılır. Ama şu anda böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil.

Soru: Aziz Sancar ile dün görüştünüz. Üniversitelerin bölünmesine ilişkin görüşünüz nedir?

Aziz Sancar hocamızın böyle bir sıkıntısı yok. Bunların hepsinde istismar var. Bir defa İstanbul Üniversitesi niye ikiye bölünüyor? Biz bir karar aldık, öğrenci sayısı itibariyle nitelik-nicelik bunu yakalamamız lazım. Şimdi İstanbul Üniversitesi'nin öğrenci sayısı 105 bine ulaşmış durumda. Burada bir kalite maalesef olamıyor, düşüyor kalite. İstanbul Üniversitesi bir marka. Tarihi itibariyle eski bir üniversite olması demek burada öğrenci sayısına azaltılmasına mani bir hal var demek değildir. Peki biz İstanbul Üniversitesi markasını ortadan kaldırıyor muyuz? Hayır. Bazıları bana soruyor, koskoca profesör. Ben öyle olduğunu bilmiyordum diyor. Sormadan niye bir şey söylüyorsun? Tamam önce bir İbni Sina müzakeresi söz konusu oldu, tamam kaldıralım. Şimdi ne olacak? Bir tarafta İstanbul Üniversitesi, öbür tarafta da İstanbul Cerrahpaşa üniversitesi şeklinde oluyor.

Ama bu 500 yıllık maziye sahip olan isim korunuyor. Şimdi diyorlar ki, Cerrahpaşa diye bir şey yoktu. Nasıl yoktu ya? Ben kendimi bildim bileli Cerrahpaşa var. Ama şimdi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa olarak ayrılmıyor, İstanbul Cerrahpaşa üniversitesi.

Aslında fakültelere baktığımız zaman her iki üniversitede de olacak. Mesela, biz dengeyi burada koruyalım diye bir tarafta iktisat fakültesi kalmıştı, onu hemen diğer tarafa kaydırmak suretiyle rakamı dengeleyelim dedik.

Dert nerede? Dert yine ideolojik. “Efendim bunlar da bizim camiadan” Bizim camia, şu camia yok. Her şeyde ideolojik yaklaşımdan uzak dürüst olacağız. Biz nitelik mi arayacağız? Yoksa nicelik mi arayacağız? Buna bakıyoruz. Burada kaliteyi artıracak bir adımı atalım diyoruz.

Kaldı ki İstanbul Üniversitesi’ne biz Hasdal’da 700-800 dönümlük arazi tahsis ettik. Orada da asli kampüsü ya da Külliyesi olacak. Oraya taşındığı zaman

Önce biz Çapa’yı da düşündük. Ama biz Çapa’yı zaten deprem riski sebebiyle bir çok binasının yıkılması gerekiyor. Orası yıkılacak, orası belki İstanbul Üniversitesi’nin merkezde bir irtibat bölümü olacak. Zaten Beyazıt’taki bina tartışılmaz, o bütün özelliğiyle ortada. YÖK çalışmalarını sürdürecek.

Bir taraftan bakıyorsunuz Gazi üniversitesiyle ilgili de spekülasyonlar var. Buradaki uygulama neyse, orada da onu yapacağız. Ama ikisinde bir tezgahtır gidiyor. Şu anda biz 20’ye yakın üniversitede bu değişimi yapıyoruz. Buralardan halkın bize talepleri var. Milletvekillerimizin halkla görüşmeleri var. Bu talepler üzerine bu adımlar atıldı. YÖK’e talepler var, biz talepler var. Ve daha önce de bu konuda attığımız adım var.

Mesela Konya’da Selçuk üniversitesini biz ikiye böldük. Hiç böyle bir ses çıkmadı. Şu anda bu şekilde devam ediyor. Olmaz diye bir şey yok. Ama hep ideolojik yaklaşım.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hoca30 Nisan 2018 08:55

    bunun bir "Allah bir" dediğine inanırım. daha bir ay önce seçim yok diyordu

  • ilk sözüde buydu, 2 defa bedelli cikti29 Nisan 2018 21:47

    iki sözü arasinda hep 180 derece fark olunca pekde dikkate almiyorum ne demis.

  • Emekci29 Nisan 2018 20:16

    Son sözü halk söyleyecek,

  • Yüce divan29 Nisan 2018 16:00

    Cumhur ittifakından kastı chp hdp- iyi parti sp Açık ara önde.onu kastetmiş sayın erdoğan yüzde 35 olduğunu kendisi de biliyor.bu hayat pahalılığında dolar 4 euro 5 benzin 6 lira iken kazanmasının mümkün olmadığını kendisi de farkında.eskiye bakın hep söylediklerinin tersi çıktı.

  • Beyhan29 Nisan 2018 17:14

    Sallama bire mori kalede kılıçdaroğlu var rüyadasın sen Reis ilk turda %60 la geliyor

  • kaktust29 Nisan 2018 15:52

    bedelli kuyruguna girip,bedelli askerlik kanunun çıkmasını bekleyip,askere gitmeyen ,daha sonra birde miting meydanlarında,kot pantolon üzerine beyaz çarşafa sarılarak , kefenizmi giydikde geldik diyenler yokmu,merak etmeyin seçimden sonra mutlaka çıkacak,akape iktidarı döneminde her seçimde böyle olur,eger muhalefetden böyle bir bildiri gelseydi kim bilir nelerle suçlanacaktı ,ama seçimden sonrada bedelli kanunlaşacaktır, her zaman oldugu gibi,akapeden önce bu ülkeye vatan bocu, kadere kısmet deyip ya canıyla öder şehit olurdu , yada sag saglim terhis olur gelirdi

  • Ne demek şakire çay yok29 Nisan 2018 15:30

    A.gül aday olmaktan vazgeçti siyasi tansiyon da düştü.

  • İzole kemalettin mumcu29 Nisan 2018 15:20

    Halk Reisi seviyor, oyunu verecek, % 55 le seçilecek. Herşey kaldığı yerden devam edecek.

  • Cezmi29 Nisan 2018 14:23

    Seçim var o zaman demokraside var yenileceğini bilenler çamura yatıp demokrasi polemiği yapıyorlar

  • Üsküdar 29 Nisan 2018 14:16

    Hangi parti seçimden sonra bedelliyi getiriyorsa oyum ona ben anlamam partiden falan

  • Seçim var seçim 29 Nisan 2018 14:09

    Başbakan varmış gibi konuşuyor. CB yok diyor.

  • kalkan29 Nisan 2018 13:52

    son sözü halk söyler, meclis söyler. Türkiye Cumhuriyetle yönetiliyor, padişahlıkla değil

  • Ahmet 29 Nisan 2018 16:16

    Senin kör ve akılsız olduğun nasılda belli....

  • berber bekri29 Nisan 2018 13:37

    Seçimde gündemde yoktu demek ki mayıs ayı içinde bedelli askerlik kesin çıkar askerlik yapmaktan korkan işini gücünü vatan görevinden üstün tutan tüm kurbağalara haydiiii hayırlııı uğurluuu olsun

  • Ee şimdi nolcek30 Nisan 2018 01:52

    Evet vergimi tam verdim, işimi gayet iyi yaptım, askerlik de yaptım, mecbur koşulan işleri de yaptım

  • Vatandaş29 Nisan 2018 23:06

    İşte bende onu sordum sen askerliğini yaptın tamam da vergi konusunda da vatansever misin yazdığın gibi

  • Nerdeyse inanacaktım29 Nisan 2018 17:58

    Hem vergini ver hem askerlik yap biri diğerine engel değil Vatandaş. İkisi de görevin madem vatandaşsın

  • Vatandaş 29 Nisan 2018 16:36

    Sen vergini eksiksiz veriyor musun her alışverişte fiş alıyor musun ? Elemanın var ise sigortalı mi ? Vatan sevgisi sadece askerlikle ölçülmez önce bunları tam yapın sonra çıkıp bedelli bekleyenlere laf atın.. Yani kayıtsız çalışanın tavan olduğu kayıtdışı satışların kaçak ürünlerin gırla satıldığı ülkemde bunu şikayet etmeyin dile getirmeyen bu konularda ahkâm kesmesini..