E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de cami açılışı yaptı---

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de cami açılışı yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de cami açılışı yaptı
02 Nisan 2016 - 19:34 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Maryland Eyaleti'ndeki Amerika Diyanet Merkezi'nin açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Değerli misafirler, çok değerli kardeşlerim açılışını yapmak üzere biraraya gelmiş olduğumuz Türk-Amerikan Kültür Merkezi'nin ABD'de yaşayan vatandaşlara ve tüm müslümanlara hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Bundan 3 yıl önce buranın temelini atmıştık. Bugün karşımda bir muhteşem eseri, külliyeyi görüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Külliyemizin Amerika’da yaşayan tüm Müslüman kardeşlerim için hayırlı olmasını diliyorum.

Dünya’da ve Amerika’da Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlüğün yükseldiği bir dönemden geçiyoruz.

11 Eylül'ün tüm Müslümanlara fatura edilmesi asla kabul edilemez.

Biz 40 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Batı Türkiye’den kaçan teröristleri bize iade etmiyor. Kim samimi?

ABD'deki bazı başkan adaylarının açıklamalarını hayretle izliyorum, Müslümanlar, ABD’nin asli unsurudur. Kimse Müslümanları Müslüman veya Amerikalı olmak arasında seçime zorlayamaz.

Brookings Enstitüsü'nde konferans öncesi paralel yapı temsilcilerini gördüm.

Azerbaycan-Ermenistan arasında çatışmalar sürüyor, ciddi zaiyat var.

Dinimizi lekeleyenlerle bıkmadan mücadele etmemiz gerekiyor.

Müslümanlar olarak dinimizi lekeleyen kişilerle mücadele etmeliyiz. Bu merkezi bu anlayışın temeli olarak görüyoruz

  ERDOGAN.jpg


İKİ MİNARELİ TEK CAMİ

Amerika’da iki minareli tek cami olma özelliğine sahip cami, 16. Yüzyıl Osmanlı mimari tarzında inşa edildi. Cami mimarisinin en önemli özelliği, merkezi kubbe sistemi kullanılarak mekanda birliğin sağlanmış olması. Bu sayede elde edilen kapalı alanda aynı anda bin 760 kişinin ibadet etmesi mümkün olabilecek. Kapalı alan ve avlu ile birlikte aynı anda üç bin kişinin ibadet etmesi mümkün olabilecek.

Madde ve mana mimarisi Caminin iç tezyinat ve süslemesinde geleneksel motifler kullanılarak özgün örnekler sergilendi. Gelenek-modernizm dualitesine; nonfigüratif, 'abstre resim' sayılan hat sanatına ağırlık verilerek yapılan tezyinatla, ‘sadeleşmiş mimari’ anlayışta saf Türk-İslam mimarisi çözümü getirilmiş 'madde ve mana mimarisi' birleştirilmiş.

ÇİNİLER TÜRKİYE’DEN

Mihrap üst kısmı ve yan tarafları Türkiye’den getirilen çinilerle süslendi. Mihrabın alınlığında Allah’ın 99 ismini remz eden hayat ağacı figürü bulunuyor.

MİMARİDE SELÇUKLU İZLERİ

Amerika Diyanet Merkezi, Selçuklu mimari tarzında inşa edildi. Kültür merkezinde başta Amerika’da yaşayan Türkler olmak üzere bütün Müslümanların toplantı, seminer ve konferans gibi ilmi etkinliklerini gerçekleştirebileceği teknik altyapı ve donanım mevcut.

HAT, EBRU VE TEZHİP SANATI

Merkezde geleneksel Türk İslam sanatlarının uygulamalı olarak öğretildiği bir bölüm bulunuyor. Burada Türkiye’den gelen usta sanatkarlar tarafından hat, ebru, tezhip sanatları öğretiliyor.

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM HİZMETİ

Külliyede İslam Araştırmaları Merkezi bölümü bulunuyor. Bu bölüm ülkemizin dini alandaki birikimini ve bazı önemli eserleri tercüme edip tanıtacağı gibi başta Amerika olmak üzere bu alanda tespit edilen önemli eserleri Türkçeye tercüme edecek. Araştırma merkezinde Türkiye’den Amerika’ya lisans ve lisansüstü eğitim için gelen öğrencilere eğitim ve danışmanlık hizmeti de sunulacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ak deme bana02 Nisan 2016 21:48

    Doğru, budistlerin işi bu.

  • Kolay gele02 Nisan 2016 20:52

    Cami artıyor ama ne yazık ki müslümanlar günden güne ahlaksizlasiyor. Domuz eti , içki haram çalmak, yalan, küfür, argo helal. Bir din uydurmuș kendince ve müridleriyle tapıyor