E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEnflasyonist baskılar zayıfladı---

Enflasyonist baskılar zayıfladı

Enflasyonist baskılar zayıfladı
03 Haziran 2014 - 12:27 borsagundem.com

JP Morgan bugün açılanan enflasyon verilerine ilişkin rapor yayımladı

TÜİK'in bugün açıkladığı Mayıs ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren JP Morgan, hem tüketici hem de üretici fiyatlarının Mayıs ayında aşağı yönlü sürpriz yaptığını savundu. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının, enflasyonist baskıların zayıflamaya başladığına dair ilk işaretlerin alındığını ifade eden JP Morgan,yıllık TÜFE'nin yüzde 9,8 ile tepe noktasına ulaştığını öne sürdü.
TÜFE'nin Haziran ayında keskin bir düşüş ile yüzde 8,2'ye gerilemesini bekleyen JP Morgan, Temmuz ayında ise enflasyonun yüzde 7,7 seviyesine gerileyeceğini tahmin ediyor. Enflasyonun yılın ikinci yarısında yüzde 8,0 civarında istikrar kazanacağını öngören JP Morgan, yıl sonu tahminini de yüzde 8,0 olarak korudu. 
JP Morgan, tahminleri için riskleri bugünkü verilere kadar yukarı yönlü gördüklerini, ancak bugünkü veriler sonrasında risklerin dengeli olduğu değerlendirmesi yaptıklarını da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)