E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyon düşmeye devam edecek---

Enflasyon düşmeye devam edecek

Enflasyon düşmeye devam edecek
17 Aralık 2013 - 14:50 borsagundem.com

TCMB, önümüzdeki dönem enflasyonun düşmeye devam edeceğini belirtti

Akbank Ekonomik Araştırmalar tarafından hazırlanan raporda Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısından çıkan faizleri değiştirmeme kararı değerlendirildi. Raporda şu detaylara yer verildi;
''TCMB’nin bugünkü toplantısında faiz oranları sabit bırakıldı: Bankalar arası borç verme faiz oranı : %7.75; piyasa yapıcı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı : %6.75
Ekonomik faaliyetlerin görünümüne ilişkin geçen ayki analiz korundu: Yurt içi talep ve ihracat ılımlı büyüme eğiliminde, cari işlemler dengesi (altın hariç) iyileşiyor.
Geçen ayki metinden farklı olarak, enflasyonun önümüzdeki dönem düşmeye başlayacağına ilişkin görüş tekrar metne girmiş. Ancak enflasyon bir süre daha hedef üzerinde seyredeceği de vurgulanmaya devam ediliyor.
Bu kapsamda para politikası temkinli ve mevcut politika duruşu enflasyona ilişkin riskleri sınırlamak için yeterli.
Bu doğrultuda, TCMB, bankalar arası repo piyasasında oluşan faizin %7.75’e yakın; ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinin ise %6.75 ve üzerinde oluşmasını sağlayacak.
 
Yorum: TCMB, her ne kadar önümüzdeki dönem enflasyonun düşmeye devam edeceğini belirtse bile; temkinli duruşun enflasyon hedefe yakınsayana kadar sürdürüleceğini belirtiyor. Nitekim, likidite politikasında da %4.5 faizle veriyor olduğu  haftalık likidite miktarını 10 milyar TL’den 6 milyar TL’ye indiriyor. Ayrıca %6.75’den piyasa yapıcısı bankalara tanıdığı fonlama imkanı 23.5 milyar TL’den 6.5 milyar TL’ye düşürülüyor.
Likidite yönetimi konusunda yeni alınan bu kararlarla gecelik faizler %7.75 seviyesinde daha düşük bir volatilite ile seyri desteklenmiş oldu.''
AKBANK EKONOMİK ARAŞTIRMALAR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)