E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndekste likidite baskısıyla test edilen destekler---

Endekste likidite baskısıyla test edilen destekler

Endekste likidite baskısıyla test edilen destekler
21 Nisan 2021 - 13:46 borsagundem.com

BİST 100 endeksinde küresel piyasalardaki negatif görünüme, salgın ve jeopolitik gelişmelere de bağlı olarak düşüş sürerken, yatırımcıların dikkat etmesi gereken teknik seviyeler neler?

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan teknik analiz bülteninde, küresel risk iştahındaki düşüş ve yurt içindeki halka arzlar kaynaklı likidite baskısı ile destek seviyelerine dikkat çekiliyor.

Analizin tamamı şu şekilde:

"BİST100 endeksinde geçtiğimiz haftalarda TCMB Başkanı’nın değişmesinin %20'lerin üzerinde değer kaybı yaşanmıştı. Ancak yeni Başkan Kavcıoğlu'nun ''sıkı para politikası ve %5 enflasyona bağlı kalınacağını'' açıklaması endekste kayıpların kapanmasını sağladı.

Geçtiğimiz hafta yapılan PPK'da beklentiler dâhilinde politika faizinin sabit kalması ve karar metninden "Enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar, sıkı para politikası duruşu kararlılıkla uzun bir müddet sürdürülecektir." ifadesinin kaldırılması, sonraki PPK'larda faiz indirimi olabileceği sinyallerini verdi.

Bu hafta ise küresel risk iştahının düşük olduğu bir hafta yaşanırken, BİST100 endeksi tarafında ise yurtiçindeki korona virüs vaka sayılarının artmaya devam etmesi ve bu hafta içerisinde 3 halka arzın yapılıyor olması endeks üzerinde likidite baskısı yaratıyor. Bu da BİST100 endeksinde destek seviyelerinin test edilmesine neden oluyor.

BİST100 endeksinde, 60 g HO'nun geçtiği 1.445 ile 200 g HO’nun geçtiği 1.345 puan arasında yön arayışını sürdürüyor.

Endekste 1.360 seviyesi olan destek seviyesinin kırılması sonrası satışlar hızlanırken, kısa vadede 1.345 seviyesinin üzerinde oluşacak kapanışlar 1.375 - 1.400 seviyelerinin görülme ihtimalini ön plana çıkarırken, 1.330 destek seviyesinin kırılması ise mevcut trendin bozulma ihtimalini arttıracaktır."

Borsa İstanbul'da satıcılı seyir sürüyor

Borsa İstanbul'da 4 ayda 4 milyarlık halka arz

Kar artışları hangi hisselerde yoğunlaşıyor?

Logo için hedef yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bofa21 Nisan 2021 15:15

    borsada ki BOFA soygununa bir TÜRK olarak dur de !

  • BOFA 21 Nisan 2021 14:54

    bu ülkeyi sömüren bank of amerika denen kurum müsfehdesi ve ona çanak tutan içimizde ki amerikan uşaklarıdır bizi sömüren amerikan uşaklarını istemiyoruz yakında çok büyük bi organizasyon ile bu sömürü mabedinin önünd eylem yapacağız bu ne şerefsizliktir kaç gün sata sata bitiremedi onun bunun pç leri

  • ZELİHA KARAKAŞLI21 Nisan 2021 14:38

    7500-8500 arasına bir ay içinde gelebilir diye tahmin etmekteyim.

  • B21 Nisan 2021 14:25

    Cuma piyasalar kapalı 23 Nisan tatili var yarın hafta sonu ve 3 gün risk almak istemeyenler satabilir yada daha da az hacim olur