E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste kısa vade için belirsizlik yüksek ---

Endekste kısa vade için belirsizlik yüksek

Endekste kısa vade için belirsizlik yüksek
20 Aralık 2021 - 09:14 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Omikron varyantındaki hızlı yayılıma bağlı olarak gündemdeki salgın kaynaklı endişeler ve şahin bir tavır ortaya koyan Fed’in etkisiyle küresel risk iştahının baskı altında kaldığı görülüyor. Yurt içinde ise yüksek seyreden volatilite ve TL varlıklar genelinde cuma günü artış kaydeden satış baskısı dikkat çekiyor. Bugün önemli bir ekonomik veri akışı yer almazken, yurt içinde kur cephesinde devam eden yükseliş eğilimi ve ekonomi politikalarıyla ilgili açıklamalar yakından izlenmeye devam edilecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – Cari İşlemler Dengesi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed’in şahin bir tavır ortaya koyması, merkez bankalarının sıkılaşma yönündeki yönlendirmeleri ve salgın kaynaklı endişeler hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. Ekim ortasından itibaren güçlü yükselişlerin yaşandığı BIST-100 Endeksi’nde cuma günü artan volaitlite ve sert satışlar dikkat çekti.

BIST-100 cuma gününü %8,52 oranında sert bir değer kaybıyla 2.084,47 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü kayıplarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında satıcılı bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 16,38 – 16,45 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle
17,50’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji
Son zamanlarda kurlardaki hareketlilik ile birlikte bir momentum rallisi yaşanmıştı. Bu süreç ekim başında 1.400 civarında olan endeksin cuma günü 2.400’ü test etmesini sağladı. Cuma günü başlayan ve devamında birbirini tetikleyerek kısa sürede devre kesicilerin çalışmasına neden olan satışlarla hafta 2.084 seviyesinden tamamlandı. Endekste cuma günü görülen satışlarda momentum rallisinin bittiğine yönelik panik satışlar etkili olsa da kısa vade için belirsizliğin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle oluşan panik havası ortadan kalkana kadar aşağısı için de yukarısı için de herhangi bir seviye vermenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken en önemli konu belirsizliğin ve volatilitenin bu kadar yüksek olduğu bir atmosferde kaldıraç ve kredi kullanılmasının sınırlanması olmalıdır.

Günün önemli şirket haberleri 20/12/2021

 

Küresel piyasalar yeni haftaya negatif başladı

 

Erdoğan’ın açıklamaları sonrası döviz yeniden yükselişe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)