E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndekste 106 bin üzerinde yükseliş sürer---

Endekste 106 bin üzerinde yükseliş sürer

Endekste 106 bin üzerinde yükseliş sürer
05 Aralık 2019 - 09:33 borsagundem.com

"Endekste 106 bin üzerinde kalındığı sürece kısa vade için olumlu görüşümüzü korumaya devam edeceğiz"

"Piyasa Gündemi ABD ve Çin’in, Hong Kong ve Sincan sorunları nedeniyle sertleşen  açıklamalara karşın ticaret anlaşmasının imzalanmasına yaklaştıkları  yönünde çıkan haber akışı küresel risk iştahını destekleyen bir  gelişme oldu. NATO Zirvesi sona ererken, bu tarafta gelen mesajlar  küresel piyasaların takibinde yer aldı. Bugün piyasa açılışından sonra TCMB’nin 2020 yılı Para ve Kur Politikası metni açıklanacak olup bu  tarafta kurulacak iletişim önem taşıyor.

BIST-100 Güne başlangıç

Ticaret anlaşmasına ilişkin iyimser beklentilerin zayıflaması  hafta başından itibaren küresel çapta satış baskısının artış  kaydetmesine neden oldu. Ancak dünkü haber akışlarında ABD ve Çin’in  anlaşmaya yakın olduğuna ilişkin değerlendirmelerin ön plana çıkması  hisse piyasalarında toparlanmayı beraberinde getirdi. BIST-100 günü %0,85’lik yükselişle 107.701 puandan tamamladı. ABD borsaları günü  yükselişle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah yatay bir seyir  izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının  güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks  kapanışında 5,74 – 5,75 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,74’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya  yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

NATO Zirvesi esnasında yapılan açıklamaların volatilite  oluşturduğu endekste ve yurtdışı piyasalarda bugün daha stabil bir  görünüm var. Endeksin önceki günkü dip seviyeleri destek yaparak gün  içi ilk direnç noktası olarak izlediğimiz 107.500 üzerinde kapanış  yapması olumlu oldu. Zaman zaman düzeltmeler yaşansa da ana trendi  yükseliş yönünde olan endekste, dün de bahsettiğimiz gibi 106 bin  üzerinde kalındığı sürece kısa vade için olumlu görüşümüzü korumaya  devam edeceğiz. Yukarıda ise 108 bin üzeri kapanışlar pozitif görünümü  destekleyecekken, önceki gün görülen 108.750 civarının aşılması ise  yükselen kanal hedefi olarak gördüğümüz 112 bin civarına olacak  atağını başlatacaktır. 106 bin öncesi bugün ilk destek ise 107.100  civarında bulunuyor."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mahir duz06 Aralık 2019 20:49

    tam bir soygun yeri dikkat

  • Tam komedi 05 Aralık 2019 13:20

    Mb yeni başkan atandı hareket başladı, Bist'e yeni başkan atanınca hızlandı yanlız SPK ve BDDK nerelerde onu sormak lâzım ! Bilançolar gerçeği göstermiyorken herkes mal satmaktan vazgeçirmiş ve bay başkan borsanın yükselişi ile övünüyorsa durum gerçekten vahim !!! Finansal piyasalar da Madde 1 ; Yatırımcının algısını kontrol etmek . Ülke de gübre üretimi azalırken gubrecilerin fiyatının %200 artması da trajedi 3 yıl düş 3 ayda %200 prim yap ama hâlâ kimse satmasın !!! Hangi üstün zekalı %200 prim yapan hissesini satmaz ? Aşırı yükselen hissede bilinki kimse yok !!! Kaldır kaldır yerleştir politikasına aynen devam. Y.T.D.

  • Selahattin Ölmez05 Aralık 2019 11:57

    her şey olabilir.