E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndekste 103.500 direnci önemli---

Endekste 103.500 direnci önemli

Endekste 103.500 direnci önemli
18 Şubat 2019 - 09:34 borsagundem.com

Alnus Yatırım tarafından hazırlanan piyasa analizi...

'Başkan Trump Cuma "görüşmeler oldukça iyi gidiyor, eğer bir anlaşmaya varabilirsek tarifeleri kaldırmak benim için bir onur olacaktır" derken Pazar "Ticaret görüşmeleri hususunda Çin ile önemli görüşmeler yapıldı. Birçok açıdan çok önemli ilerlemeler kaydedildi" dedi. Trump, Çin Devlet Başkanı Xi ile, bu hafta Washington'da yapılacak ABD-Çin görüşmelerinden bir süre sonra bir araya geleceğini de aktardı. Büyük başkan sayesinde dünyadaki güzel hava devam ediyor diyebiliriz.

Bu sabah itibariyle bizim Cuma kapanışımıza göre SP500 Endeks future % 0.4 artış göstermiş durumda iken (ABD bugün tatilde olacak) Emerging Market Endeksi % 0.7 artış yaşıyor. Dolar da gevşemeye devam ettiğinden Dolar Endeksi % 0.35 aşağıda. Avrupa'nın paralarının ise % 0.5 değer kazandığı görülüyor. TL ise % 0.2 değer kazanabildi. Biraz az değer kazanmasında S&P'nin cuma akşamı Türkiye gözden geçirmesinde B+ Durağan olan notu değiştirmemesi etkili olmakta. Yani şimdilik etkisi 2 kuruşluk bir etki! S&P açıklama ve tahminleri pek hoşumuza gitmedi. Türkiye'nin finansal ve ödemeler dengesi baskılarına verdiği tepkilerin büyük ölçüde geçici olduğu belirtilen kurum açıklamasında, tepkilerin temel ekonomik zayıflıkları çözmekten daha çok semptomların hafifletilmesine odaklı olduğunu ifade edildi.

S&P, ekonominin 2019'da %0.5 küçülmesini, 2020'de % 3.4, 2021 ve 2022'de % 3.2 büyüme kaydetmesini öngörüyor. Şunu belirtmekte fayda var: Ak Parti iktidara geldiği 2002 yılından beri Türkiye'nin büyüme ortalaması % 5.9 olmuştu. (aynı dönemde Katar % 10, Çin % 9.4 büyüdü) S&P şimdi diyor ki Türkiye hastalığı tedavi edemediğinden yavaşlamaya alışmalı.

Kurumun açıklamasında ekonomiye olan güveni artıracak, cari açığı azaltıp enflasyonu kontrol altına alacak şeffaf bir ekonomi programının uygulanması durumunda Türkiye'nin notunun yükseltilebileceğinin altı çizildi. Yani YEP'in 2019'da başarılı olması halinde 2020'de not BB- ye çıkarılabilir. Ayrıca olası bir not indirimi için ekonomik büyüme performansının kurum beklentisinin altında gerçekleşmesi ihtimaline dikkat çekildi.Yani kriz derinleşirse notu B+'dan B'ye indirecek. Bu noktada Bakan Albayrak'ın güven verici açıklamaları dikkat çekmekte: "Ağustos'tan bu yana kurda % 30'a yakın iyileşme yaşandı. Bu faizler iyi ama yeterli değil, daha da düşecek inşallah. Siz elinizdeki dolarları tutmaya devam edin, bakın ne olacak!" dedi.

STRATEJI

Endekste 105 binden başlayan düşüş 100,750 ye kadar sürdü. Gelen tepki ile 102 bin üstüne çıkan endeks için 103,500 direnci önemli.
Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 450 puan civarında artışla, BIST 100 ise % 0.3 civarında artışla güne başlamasını öngörüyor.'

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)