E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndeksin 103.500 üzerinde tutunması önemli---

Endeksin 103.500 üzerinde tutunması önemli

Endeksin 103.500 üzerinde tutunması önemli
26 Şubat 2019 - 08:51 borsagundem.com

Endeksin 101.200-103.000 bandında yaşadığı sıkışma pozitif haber akışı ve küresel risk iştahında yaşanan yükselişlerle yukarı yönlü kırılırken bugün endekste 103.500 üzerinde tutunup tutunamayacağı önemli olacak.

"PİYASALAR TİCARET GÖRÜŞMELERİNİN İYİMSERLİĞİNİ FİYATLARKEN FED/POWELL 'SABIR' DİYECEK Mİ?

Trump'ın Ticaret görüşmelerinde umutlu olduğunu söylemesiyle umutlanan piyasalar ABD Hazine Bakanı Munchin 'in kur konusunda Çin ile anlaşmaya varıldı söylemiyle coştu. Asya piyasalarında sert yükselişler yaşanırken Çin Borsasında %5 seviyesini geçen hacimli yükselişlerle gün tamamlandı. Bu olumlu hava ve ABD piyasalarında gelişmekte olan ülke fonlarına devam eden girişlerin yarattığı olumlu hava BİST100 endeksinde yeni haftaya %0,67 değer artışı ve 689 puanlık yükselişle 103.874 puandan tamamlamasını sağladı.

Bugün iki önemli gelişme piyasaların radarında olacak " FED Başkanı Powell'ın Senatoda gerçekleştireceği yarı yıl sunumu FED'in Aralık faiz artırımı ardından Sabır Politikasına geçmesi sonrası bugün gerçekleşeceği sunumda bu görüşünü yineleyecek ve Faiz Konusunda Sabır diyecek mi? Yoksa Veri odaklıyız ve faiz artırımlarına verilerde iyileşme devam ederse aynı hızda devam ederiz mesajı mı verecek? Söylem değişikliğine gitmesi senatoda nasıl yankı bulacak?
Sorularının cevaplarını öğreneceğiz.

BİST100

Endeksin 101.200-103.000 bandında yaşadığı sıkışma pozitif haber akışı ve küresel risk iştahında yaşanan yükselişlerle yukarı yönlü kırılırken bugün endekste 103.500 üzerinde tutunup tutunamayacağı önemli olacak. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'de kredi büyümesi için alınan tedbirlerin bankalar için negatif olduğunu söylemesinin ardından bankacılık sektörü hisselerinin bu haber akışına nasıl tepki vereceği ve doların seyri endekse yön verecektir. ABD
Borsalarında ise ticaret görüşmelerinin iyimserliği belirsiz bir tarihe kadar uzatılacağına ilişkin Trump açıklamalarının etkisiyle devam ederken tarihin belirsizliğine dair sorgulama yapılmaması henüz fiyatlanmıyor. BİST100 endeksinde 2 cent seviyesi(Yaklaşık 106.500)hedef değer olmaya devam etmekle birlikte dün gece 5,29 seviyesine kadar gerileyen Dolar/TL'de bu sabah yenden 5,31 seviyesine yükselişe dikkat çekelim.

MANŞETTE NELER VAR

" ABD borsaları verimli geçen ticaret görüşmeleri ve ertelenen ek gümrük vergilerinin ardından kazanımlarını artırdı. .Asya borsalarında ise dünkü sert yükselişler yerini karışık seyre bıraktı.
" Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13.30 Giresun ve 16.00 Erzincan mitinglerinde konuşuyor.
" BoE/Carney: Anlaşmasız Brexit en riskli senaryo.
" Dallas Fed/Kaplan, " Enflasyonun bizden uzaklaşmadığını düşünüyorum" dedi.
" Moody's: Türkiye'de kredi büyümesi için alınan tedbirler bankalar için negatif.
" Motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere ortalama 28, benzinin litre fiyatına ise 17 kuruş zam geldi.
" AB/Tusk: Brexıt Tarihinde Bir Erteleme Mantıklı Olur.
" İran Dışişleri Bakanı Zarif istifa etti.
" ABD yönetimi, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya yeni yaptırım uygulama kararı aldı.
" Yellen dan Trump'a Sert Eleştiri: : Trump makroekonomiden anlamıyor. Fed hedeflerinin istihdam ve enflasyon olduğunu bilmiyor.
Ticaret savaşını desteklemek için FEDin kur hedefleyebileceğini söylüyor.

TEKNİK YORUM VE SEVİYELER

ABD & Çin görüşmelerindeki olumlu havanın yurtdışı borsalarda yarattığı olumlu havayı arkasına alan BİST100 Endeksi güne %0,67 artışla 103.875 seviyesinden başlarken, bankacılık sektörü öncülüğündeki alımlarla birlikte 105.000 seviyesinin üzerine çıkılmasına karşılık günü %1,11 artışla 104.330 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Güne ABD vadelilerindeki satıcılı görünüm kapsamında negatif başlangıç yapmasını beklediğimiz BİST100 Endeksinde 105.150 ve 106.000 direnç seviyelerini teşkil ederken, 103.500 ve 102.500 destek noktaları olarak takip edilecektir.''

A1 Capital Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)