E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEndeks yükselişini sürdürdü---

Endeks yükselişini sürdürdü

Endeks yükselişini sürdürdü
27 Aralık 2019 - 10:18 borsagundem.com

Bir süredir bahsettiğimiz gibi aşırı alım bölgesinde negatif uyumsuzluklarla yükselişini devam ettiren endekste yurtdışı piyasaların açılması ile daha sağlıklı fiyat oluşumları izlenebilir.

Piyasa Gündemi

Bu sabah haber kaynaklarında Libya’nın Türkiye'den resmen asker talep ettiği yer alırken, konuyla ilgili gelişmeler önemini koruyor.

Yurt içi piyasalarda risk iştahı korunmaya devam etse de, siyasi ve jeopolitik risklerdeki gelişmeler piyasaların gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Türkiye’nin yeni yerli araç tanıtımının bugün
Gebze’de düzenlenecek törenle 14:30’da başlaması beklenirken, tanıtım ve verilecek mesajlar yakından takip edilecek.

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel risk iştahı gücünü korurken, teknoloji şirketleri öncülüğünde ABD endeksleri dün tarihi rekorlarını tazeledi. Gün içinde yukarı yönlü bir seyrin izlendiği BIST-100 Endeksi, kapanışa doğru kazançlarının bir kısmını geri vererek günü %0,29’luk bir yükselişle 113.653 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor.

Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,93 – 5,94 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle
5,93'lü seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurtdışı piyasaların büyük oranda kapalı olduğu dün de yükselişini devam ettiren endekste, gün içinde 114.534 seviyesi görüldükten sonra gelen kar realizasyonları ile kapanış 113.653’ten gerçekleşti.

Her ne kadar yurtdışında tatiller bitmiş olsa da yeni yıla kadar çok agresif bir fiyatlama beklentisi içinde değiliz. Kısa vadede oluşan uyumsuzluklara rağmen 112 bin altına sarkılmadığı sürece aşağı yönlü pozisyonların riski yüksek seyredecektir. Yukarıda dün gün içinde görülen zirve seviye bugün izleyeceğimiz ilk önemli direnç konumunda olacaktır.

GEDİK YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)