E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEn çok düşen borsalar yükselişe geçecek---

En çok düşen borsalar yükselişe geçecek

En çok düşen borsalar yükselişe geçecek
22 Mayıs 2020 - 09:47 borsagundem.com

Goldman Sachs’a göre krizinden en fazla etkilenen borsalarda toparlanma yakın

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li banka Goldman Sachs, pandemi krizinden dolayı en çok düşen borsaların yükseliş trendine gireceğini düşünüyor.

Kamakshya Trivedi liderliğindeki stratejistler geçtiğimiz gün yayınladıkları notta, bu yıl dolar cinsinden %48'den fazla düşen Brezilya hisse senetlerinin ikinci çeyrekte küresel risk iştahının artması ve emtia fiyatlarının toparlanmasıyla birlikte yükselişe geçeceğini söyledi.

Stratejistlere göre pandemi krizinin vurduğu derinden vurduğu borsalarda toparlanma yakınken en büyük aday Bovespa borsası. Hedef puanı ise şu anki seviyesinin %9 üstü olan 90bin puan olarak belirlerken bu rakam bile geçen seneki seviyesinin yaklaşık %22 altı. Bovespa için zımni volatilite ölçümü yapan CBOE Brazil Etf Volatility geçtiğimiz gün %1,79 oranında düşüşle 51.99 puanı gördü. 1 ayın en düşük seviyesine indi

Pandemi krizi küresel ekonomiyi zora sokarken, yatırımcılar bu yıl kırılgan mali görünüme sahip olan Brezilya hisse senedi ve para biriminden kaçtı. Ülkede yaşanan siyasi riskler korona virüs pandemisinden bile daha önemli bir tehdit haline geldi.

ABD vadelilerde düşüş sürüyor

ABD-Çin gerilimi borsaları tedirgin ediyor

Trump: İkinci dalga olursa...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)