E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis​‘En ani geri dönüşü Türkiye yapabilir’---

​‘En ani geri dönüşü Türkiye yapabilir’

​‘En ani geri dönüşü Türkiye yapabilir’
31 Ocak 2014 - 06:05 borsagundem.com

Eurasia Group’un kurucusu Ian Bremmer, Türk ekonomisinin gelişmekte olan ülkeler içinde en ani geri dönüşü yapabileceğini söyledi

Dünyanın önde gelen küresel siyasi risk araştırma ve danışmanlık şirketi Eurasia Group’un kurucusu Ian Bremmer, Türk ekonomisinin gelişmekte olan ülkeler içinde en ani geri dönüşü yapabileceğini söyledi.

New York Üniversitesi öğretim üyeleri arasında da yer alan Bremmer, bu ay Davos zirvesi sırasında dile getirdiği, “Türkiye’nin şu anda gelişmekte olan ülke sayılamayacağı, çünkü ilerlemediği...” görüşüyle tartışma yaratmıştı.

Bremmer dün ise Twitter hesabından yaptığı açıklamadı, “Biraz önce bir Türk gazeteci Türkiye’nin dünyadaki en kırılgan gelişmekte olan ülke olup olmadığını sordu. Hiç öyle değil. Potansiyelini düşünürseniz, en ani geri dönüşü yapabilir” yorumunda bulundu.  
Bremmer, yine bu ay Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleriyle ilgili, “Avrupalılar hiçbir zaman Türkleri içeri almaz. Ruslar da hiçbir zaman Ukraynalıları dışarı salmaz” tweet’ini atmıştı. Bremmer Wall Street’in ilk küresel siyasi risk endeksini oluşturmasıyla da tanınıyor.

İstanbearish!

Öte yandan New York Times yazarı ve Princeton Üniversitesi ekonomi profesörlerinden Paul Krugman ise dün, karamsarlığın ve düşüş beklentisinin hâkim olduğu ‘ayı piyasası’ tabirine atıfta bulunarak, “İstanbearish” (İstanbul ile ayının İngilizcesi olan bear’i birleştiren bir kelime oyunu) başlıklı bir makale yazdı. Krugman, Türkiye’de şirketlerin döviz borcunun arttığını, ülke döviz borcunun ise nispeten düşük olduğunu belirterek, siyasi ve ekonomik riskin bir arada olmasının tehlikesine dikkat çekti. (Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)