E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmeklilere bayram ikramiyesi---

Emeklilere bayram ikramiyesi

Emeklilere bayram ikramiyesi
26 Temmuz 2017 - 07:43 borsagundem.com

Memura ve memur emeklisine bayramlarda ikramiye verilmesi Ağustos’ta karara bağlanacak. Memur-Sen’in talebi bin 915 TL... İkramiye hayata geçerse, SSK-Bağ-Kur emeklileri de yararlanacak

Ağustos ayında gerçekleştirilecek toplu sözleşme görüşmelerinde memurlara ve memur emeklilerine yönelik çok sayıda talep karara bağlanacak. Bunlardan biri de Ramazan ve Kurban bayramlarında memurlara ve memur emeklilerine ikramiye verilmesi olacak.

MÜJDE BEKLENİYOR

Hem Memur-Sen'in hem de Türkiye Kamu- Sen'in talepleri arasında yer alan ikramiye hayata geçerse, toplam 5.1 milyon memur ve memur emeklisine Kurban Bayramı öncesinde önemli bir müjde gelmiş olacak. Memurlar ve memur emeklileri için bayram ikramiyesinin hayata geçirilmesi, SSK ve Bağ- Kur emeklilerine de umut olacak.

Memur-Sen'in 2 yıl önce gerçekleştirilen toplu sözleşmede memur emeklileri için talep ettiği promosyon, tüm emekliler için hayata geçirilmişti. Eğer bayram ikramiyesi kabul görürse, uygulama SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de genişletilebilecek. Böylece emekliler, promosyon gibi bir ek gelire daha kavuşacak.

Yılda 2 kez Ramazan ve Kurban bayramlarında toplu para alabilecek. Memurlara ve emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi yıllardır gündemde. Konfederasyonlar, 2018 ve 2019 yıllarında memurların ve memur emeklilerinin mali ve sosyal haklarında yapılacak iyileştirmelerin belirleneceği 4. dönem toplu sözleşmede bayram ikramiyesini öncelikleri arasına aldı.

Memur- Sen, Ramazan ve Kurban bayramlarında dini bayram ikramiyesi verilmesini, tutarın da bin 915 lira olmasını masaya taşıyacak. Karar merakla bekleniyor. (Takvim)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir26 Temmuz 2017 13:44

    emekliler artık 2 şer tane dana keserler kurban için.kalanda torunlara harçlık.kalanı ilede super bir tatil yaparlar artık.bonkörlüğe bak.

  • YALANDA YALAN,,,26 Temmuz 2017 12:45

    HÜKÜMET EMEKLİYE MAAŞI ZOR ÖDÜYORUZ BATARIZ DIYOR,,,YANDAŞ MEDYA İKRAMİYE VERİYOR,,, FAİZSİZ KREDİ VERİYOR,,, EMEKLİYE EV VERİYOR,,,, VERİYOR DA VERİYOR,,,AMA UYGULAMA YOK,,,,İCRAAT SIFIR...

  • D.demirkan 26 Temmuz 2017 11:55

    YALANDAN BOŞANAN DEVLETTEN MAAŞ ALAN VARKEN.EMEKLİYE SIRA GELMEZ.AĞZINA BİR PARMAK BAL SÜRER EMEKLİ YALANIR DURUR.

  • laz26 Temmuz 2017 11:10

    evet konu ile ilgilenmek üzere bir yetkili Konya dan vapurla Ankara ya hareket etmiş

  • alattin yüksel26 Temmuz 2017 09:52

    bu ülkede kıyak emekliler var. çalışırken aldıkları maaşa yakın emekli maaşı alanlar var. öncelikle adaletsizliği ortadan kaldırmıyorlar emeklileri bu tür gündemlerle oyalıyorlar bu da yalan olur sadece oyalama taktikleri

  • alattin yüksel26 Temmuz 2017 09:51

    bu ülkede kıyak emekliler var. çalışırken aldıkları maaşa yakın emekli maaşı alanlar var. öncelikle adaletsizliği ortadan kaldırmıyorlar emeklileri bu tür gündemlerle oyalıyorlar bu da yalan olur sadece oyalama taktikleri

  • baturayersin26 Temmuz 2017 08:56

    ne bayram ikramiyesi emekli maaş farkını bile daha alamadı