E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriElkon Beton'un hukuk zaferi---

Elkon Beton'un hukuk zaferi

Elkon Beton'un hukuk zaferi
02 Ocak 2014 - 04:36 borsagundem.com

Sanayici Mustafa Alpagut, firması aleyhine ‘taklit’ davası açan İtalyanları, kendisine 10 bin Euro tazminat ödemeye mahkûm ettirdi

Türk sanayicileri ihracatta atak yaptıkça küresel rakiplerinin ayağına basıyor. Hürriyet'teki habere göre, Elkon Beton Santralları’nın sahibi Mustafa Alpagut, bir İtalyan şirketinin Almanya'da açtığı taklit ve haksız rekabet davasında 10 bin euro tazminat kazandıklarını söyledi. Alpagut, 2013 yılını 93 ülkeye 253 adet beton santralı satarak tamamladıklarını belirterek, ciromuz 2012’ye göre yüzde 20 artarak 60 milyon dolar oldu. Bu yıl, Avustralya, Şili, Togo, Burkina Faso ve Mozambik gibi çok uzak ülkelere bile ihracat yaptık. Rusya ‘beton santralı pazarının’ yüzde 40’ı kontrolümüzde. Rakipler ortaklık teklifinde bulundu” dedi.

Alpagut şöyle konuştu: “Bir İtalyan firma, (adını vermek centilmence olmaz) bizim beton santralı üretiminde onları kopyaladığımızı ve haksız rekabet ettiğimizi öne sürerek, Almanya’da dava açtı. Almanya’da ‘Türkleri burada kesin mahkum ederiz’ düşüncesiyle. Talep ettikleri; 500 bin Euro tazminat ve satışlarımızdan pay almaktı. Dava lehimize sonuçlandı ve rakibimiz bize 10 bin Euro tazminat ödemeye mahkum oldu. Bu parayı da ödemek istemediler. Biz de ‘icra işlemi’ başlattık. İcra işlemi başlayınca hemen ödeme yaptılar.”

CİRONUN YÜZDE 45’İ RUSYA’DAN

Elkon Beton Santralları’nın en büyük pazarının Rusya olduğunu söyleyen Mustafa Alpagut, “Rusya’ya 1 yılda 120 beton santralı ihraç ettik. Ciromuzun yüzde 45’i Rusya’dan. Rusya’ya, rakibimiz Almanlar 10 tane, İtalyanlar ise sadece 5 tane beton santralı satabildiler” dedi. Alpagut, son dönemde Afrika pazarının da çok canlı olduğunu belirterek, “Cezayir’de de çok güçlüyüz” diye konuştu.

7 BÜYÜK ROBOT KAYNAK YAPIYOR

Alpagut, “Teknoloji yatırımlarımızı hızlandırdık ve fabrikalarımızda 7 tane büyük robot kaynak yapıyor. TÜBİTAK ile Ar-Ge projeleri sürdürüyoruz. Bu yıl iki TÜBİTAK projemizi tamamlayacağız. Silo fabrikamızda da yeni yatırımla, 500 adet olan yıllık üretimi 1000 adete çıkardık” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)