E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEli nasırlı çiftçimizi mağdur etmeyiz---

Eli nasırlı çiftçimizi mağdur etmeyiz

Eli nasırlı çiftçimizi mağdur etmeyiz
10 Aralık 2015 - 04:39 borsagundem.com

Bakan Faruk Çelik, Rusya'nın yaptırımlarından olumsuz etkilenen çiftçiler için çözüm ürettiklerini söyledi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra yaş sebze ve meyve ihracatının etkilenmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin eli nasırlı çiftçisinin mağdur edilmemesi için gerekli önlemleri alacaklarını anlatan Çelik, “Bir ay içerisinde farklı gelişmeler olacağını düşünüyorum. Umarım soğukkanlılıkla halledilir. Ben bu konuda restleşmeyi ve herkesin görüş dile getirmesini doğru bulmuyorum” dedi.

HAZIRLIKLIYIZ

Çelik, tarım sektörünün Rusya ile yaşanan krizden olumsuz etkilenmemesi için bir dizi toplantılar yaptıklarını ve sektör temsilcileriyle bir araya geldiklerin anlattı. İlgili bakanlarla yaptıkları toplantılarda çözüm önerileri oluşturmaya çalıştıklarını belirten Çelik, şunları dile getirdi: “Türkiye’nin Rusya’ya yaptığı ithalat ve ihracat rakamları belli. İthalatımızın tutarı 3 milyar dolar. Biz de karar alıp ithalatta alternatif ülkeler yaratabiliriz, ama inşallah o noktaya gelmeden sorun çözülür.

Bu ürünün alınmaması durumunda alternatif ülkelere yönelmekten, iç piyasada tüketmeye kadar bir çok seçeneği değerlendiririz. Sonuçta bunun Türkiye’nin eli nasırlı insanlarını mağdur etmesine izin vermeyeceğiz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)