E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElektrikte rekor üretim---

Elektrikte rekor üretim

Elektrikte rekor üretim
22 Ağustos 2021 - 12:15 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, temmuzda elektrik üretiminin 30 bin gigavatsaati aşarak rekor kırdığını bildirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Twitter hesabından paylaştığı infografiğe göre, geçen ay elektrik üretiminde aylık bazda tüm zamanların rekoru kırıldı. Temmuzda 30 bin gigavatsaatin üzerinde elektrik üretimi gerçekleşti.

Yenilenebilir enerjide de rekorların yenilendiği temmuz ayında, güneş ve rüzgar enerjisinin elektrik üretimindeki payı yüzde 14,8 oldu. Lisanssız elektrik üretimi ise 1406 gigavatsaate ulaştı.

Söz konusu dönemde, rüzgardan elektrik üretimi 3 bin 34 gigavatsaat, güneşten elektrik üretimi 1555 gigavatsaat, biyokütleden elektrik üretimi ise 632 gigavatsaat olarak kayıtlara geçti.

ABD, füzyon ile enerji üretiminde kritik eşiğe yaklaştı

G20 ülkelerinden salgında 658 milyar dolarlık enerji yatırımı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından 88 verimlilik artırma projesine destek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu22 Ağustos 2021 20:04

    ne varsa eskilerde var.birkaset kumpasıyla CHP den istifa eden başbakan ecevitin hükümetinde enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı yapmış sayın deniz baykal zamanında yurttaşlarımızın  her gün 5 saat elektriği kesilir ama ne bir yürüyüş,ne bir miting yapılmazdı.insanlar edepli,terbiyeli, ve ahlaklı idi.utangaçtı,haya ederdi.oysa şimdi terbiyesizlik,şımarıklık,edepsizlik,ahlaksızlık ve yüzsüzlük had safhada.yazıklar olsun.

  • TARKUT TARKAN22 Ağustos 2021 17:28

    benim gençliğimde chp zamanında 1970 yıllarında her ALLAH ın günü 5 saat elektrik kesilir idi.o günleri özleyeniniz var ise onları yapanları desteklesin.

  • iç güç23 Ağustos 2021 03:31

    Şuan elektriğin kesilmiyor ama bir hakkı yenmiş EYTen var bir devlet arazilerini satışa çıkarman var ömür boyu çalıştık en sonda hakkımız verilmedi varsın benim elektriiğim kesilsin ben ona razıyım buna değil beni yanlış anlamayın bu hükümet bir şeyler yapıyor görüyoruz ama dış güçlere yapıyor ileriki zaman için yapıyor bana yapmıyor beni öldürdü chp zihniyeti de öldürdü akp de ne evlenebildik ne bir şey yapabildik kimseye faydası olmayan bir insana dönüştük saçlar bembeyaz oldu bu saatten sonra bana yapsa ne olur kimse istemiyor ki artık bizi gelecek neslim yok ki geleceğe yatırım yapsan ne olur.

  • Bika22 Ağustos 2021 15:00

    Klimalar çalıştığından elektrik tüketimi arttı ve faturalar yüksek geldi.

  • HÜLYA KOBALT22 Ağustos 2021 17:27

    zavallı seni ne alakası var.dünya nın en ucuz elektriğini biz dolar bazında tüketiyoruz.amma cahil birisi imişsin.dünya dan kopuk ve zavallı.tüm dünyada tüm emtia ve elektrik  doğalgaz fiyatları dolar bazında  koptu gidiyor sen hala oradamısın.

  • : )22 Ağustos 2021 14:52

    Üretiyoruz ama yüzde 20 zam... ee üretipde ne zaman düşecek bu fiyatlar... hukumet geldiğinden beri, herşeye zam. her alanda büyüdük, geliştik, kıskanılan devlet olduk. 1 ürün fiyarı nedne düşmüyor ? ürünler artıyor deli gibi zam zam zam , maaşlara gelınce bırak maaşı, işsizlik aldı başını gidiyor, maaşlar yerınde sayıyor... yeter atık. siz 20 yıldır ekonomı modelı dıye yaptıklarınız, millete yansımadı. sizlerin yapacağı mucize reçete yok. aynı programları uyugluyorsunuz, ama sonuç hiç alamadınız. değişik reçete ve programlar lazım. millet refah artışı hissetmıyor.

  • kenan22 Ağustos 2021 14:11

     artık .700 tl den aşağıya elektrik faturası gelmiyor. veeer mehteri :D 

  • manyak herif22 Ağustos 2021 13:43

    türkiye elektrik üretiminde kaynak çeşitliliğini arttırması doğru yolda olduğunu gösteriyor.güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi üretiminde daha fazla yoğunlaşılmalı ve elektrik üretiminde payı %50 ler seviyesine yükseltilmelidir.

  • yorum22 Ağustos 2021 12:35

    evet eve bu ay rekor elektrik faturası geldi teşekkürler