E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEl-Erian FED ve piyasaların ilişkisini eleştirdi---

El-Erian FED ve piyasaların ilişkisini eleştirdi

El-Erian FED ve piyasaların ilişkisini eleştirdi
20 Kasım 2014 - 11:25 borsagundem.com

Allianz baş ekonomisti Mohamed El-Erian, FED tutanaklarının açıklanmasının ardından FED ve piyasaların yakın ilişkisni eleştiren bir yazı kaleme aldı

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

28-29 ekimde yapılan FED toplantısının tutanaklarının açıklanmasının ardından Allianz baş ekonomisti Mohamed A. El-Erian, Bloombeg View’de bir yazı yayınladı.

FED tutanaklarının satır aralarında finansal piyasalar ve FED arasında bağımlılık olduğunu gözlemlediğini belirten El-Erian, iki taraf arasındaki ilişkinin belirsiz olduğunu belirtiyor.
El-Erian, yazısında tutanaklar içerisinden bazı bölümleri alıntılayarak finansal piyasalar ve FED arasındaki ilişkiyi çözümlüyor.

FED yetkililerinin Çin, Avrupa ve Japonya gibi ülkelerdeki ekonomik gerilemelerden kaygılanmasına rağmen ABD ekonomisindeki büyüme ve işsizlikten o kadar kaygılanmadığını belirten El-Erian, yetkililerin ABD büyümesini ilgilendiren riskleri hafife aldığını belirtiyor.

FED için düşük enflasyon tehlikesinin yetersiz büyümeden, iş yaratamamaktan ve finansal istikrarsızlıktan daha önemli bir tehlike olduğunu gözlemlediğini yazan El-Erian, ayrıca FED için doğru iletişim stratejisiyle piyasaları dalgalandırmadan eylemde bulunabilmenin önemli olduğunu vurguladı.

El-Erian’a göre FED makro ekonomik hedeflerine ulaşmak için varlık piyasalarını kullanmaya devam ediyor. FED’in kendine düşen rolü oynamasından piyasaların memnun olduğunu yazan El-Erian, bu durumun yatırımcıları daha büyük riskler almaya teşvik ettiğini vurguluyor.

Yazısında Finansal piyasalar ve FED arasındaki ilişkinin devam ettiğinin altını çizen El-Erian, mevcut yapının sürmesi halinde sağlıklı büyümenin, fiyat istikrarının ve mali sağlamlığın sağlanamayacağını belirtmiş.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)