E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkrem Öncü’nün 'süre uzatılmalı' çağrısı gerçekleşti---

Ekrem Öncü’nün 'süre uzatılmalı' çağrısı gerçekleşti

Ekrem Öncü’nün 'süre uzatılmalı' çağrısı gerçekleşti
31 Temmuz 2018 - 17:50 borsagundem.com

Mali Piyasaların usta ismi Ekrem Öncü’nün Borsagundem.com’daki son yazısında gündeme getirdiği “7143 sayılı Kanundaki süreler uzatılmalıdır!” çağrısı yerini buldu.

Yazarımız Ekrem Öncü, 20 Temmuz’da Borsagundem.com’daki köşesinde kaleme aldığı  yazısında, “Bilindiği gibi, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan ve kapsama giren borçlar ile kesinleşmemiş veya dava aşamasında bulunan alacaklar ile pişmanlıkla veya kendiliğinden verilecek beyan ve bildirimler için süre 31 Temmuz 2018 tarihinde sona erecektir” dedi. Öncü, konuyu detaylandırdıktan sonra da şu çağrısını dile getirdi:

“Bilindiği gibi, 1-20 Temmuz tarihlerinde “mali tatil” uygulanmaktadır. Kanunda yer alan düzenlemelerin uygulanmaya başlanması da en erken Kanunun yürürlük tarihinden itibaren 2-3 hafta  sonra olmuştur. Yine araya Ramazan Bayramı ve seçim süreci de girmiştir.

Mükellefler ve meslek camiasındaki beklenti Bakanlar Kurulunun kendisine verilen yetkiyi kullanarak sürenin uzatılması yönündedir. Bu talep yukarıda saydığımız gerekçelerle haklılık kazanmaktadır ve uzatılması daha çok mükellefin Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmasına katkı sunacaktır.”

ÖNCÜ'NÜN MİLYONLAR ADINA YAPTIĞI ÇAĞRI YERİNİ BULDU

Borsagundem.com’un “Ekrem Öncü’den yeni kabineye önemli çağrı… Başvuru ve ödemeler için o kanundaki süreler uzatılmalı” başlığıyla manşete çektiği köşe yazısında ifade edilen "uzatılmalı” talebinin gerçekleştiği dün açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla işlem tarihi 31 Temmuz’da sona ermekte olan kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin başvuru, bildirim ve beyan süresi 27 Ağustos'a uzatıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada söz konusu yapılandırma için "Bu son fırsat" denildi. Bakanlık açıklamasına göre bugüne kadar 45.3 milyar liralık borcun yapılandırıldığı kaydedildi.

7143 sayılı Kanundaki süreler uzatılmalıdır!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tanju çağlayan31 Temmuz 2018 20:26

    3600 için artik bayram öncesi karar verilsin. Bedelli için nasil çabuk karar veriliyorsa 3600 içinde verilsin. Kredi faizleri düşürülsün..Piyasa nasil canlanir o zaman..herkes bunu bekliyor.ekrem öncü bunu da belirtsin belki faydasi olur inşaallah

  • Di31 Temmuz 2018 22:25

    Dis borc 1tirliyondolar borcun anca faizini odeyebliyoz altinlar federal rezerzin elinde gecti 2019 erkensecim dolar 7lirayi gorcek