E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEkonomiyi bekleyen sinsi tehdit---

Ekonomiyi bekleyen sinsi tehdit

Ekonomiyi bekleyen sinsi tehdit
08 Mart 2014 - 09:26 borsagundem.com

Uzmanlara göre kuraklık, 2014 enflasyonunu 1.1 puan artırabilir. Tarımsal üretimin azalması, büyümeye negatif katkı yapması bekleniyor

Türkiye'nin gündemi siyaset arenasındaki çalkantının etkisinden bir türlü kurtulamıyor. Gelişmeler ekonomide ve finansal piyasalarda da derinden hissediliyor. Ancak ekonomiyi siyasetteki tatsız hava kadar olumsuz etkileyebilecek başka bir gelişme daha var: Kuraklık. Wall Street Journal Türkiye'nin haberine göre ekonomistler kuraklığın tarımsal üretimi azaltabileceğini, bu nedenle enflasyonun artmasına ve büyümenin yavaşlamasına neden olabileceğini belirtiyor. Finans Yatırım tarafından yapılan bir araştırma, kuraklığın 2014 enflasyonunu 1.1 puan artırabileceği sonucuna ulaşıyor.

PANİK YAPMAK İÇİN ERKEN
 Finans Yatırım Ekonomisti Burak Kanlı, yine de panik yapmak için erken olduğunu söylüyor ve ekliyor: Önemli bir kuraklık alarmı çalıyor. Ancak henüz bir şey kaybetmedik. Çünkü şu anda tohumlar atıldı. Mart-mayıs tohumların hacim kazanma zamanı. Önümüzdeki aylarda yağış gelirse kuraklık tehdidi atlatılır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okaliptus08 Mart 2014 10:20

    Su Memlekette okaliptusu yok edin,Tum Avrupa,da bir tek okaliptusu rastlamk mumkun deyil ki cooook daha sulak oldugu halde,Ne acidir ki ulke hem collesiyor deniyor hemde herteraf okaliptusle dolu ,Bu nebicim zihniyettir?????????????