E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkonomiye dev katkı: İşte yeni liman---

Ekonomiye dev katkı: İşte yeni liman

Ekonomiye dev katkı: İşte yeni liman
08 Haziran 2020 - 16:50 borsagundem.com

Ünye Port Projesi ile Karadeniz'e sınırı olan 6 ülke limanından daha büyük olacak konteyner limanı Ordu'da kuruluyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ünye Port Projesi ile Karadeniz'e sınırı olan 6 ülkedeki limanlardan daha büyük olacak konteyner limanının Ordu'da kurulacağı belirtildi.

Ünye Port Projesi için 2016 yılında fizibilite raporu hazırlandığı kaydedilen açıklamaya şöyle devam edildi:

Rapor sonrası ortaya çıkan veriler, Karadeniz'deki bütün limanlar içindeki en uygun yer, mevcut Ünye Limanı'nın bulunduğu alan olarak belirlendi. Hazırlanan proje ile bölgenin yanı sıra Karadeniz'de en büyük liman olacak konteyner limanı, Ordu Büyükşehir Belediyesinin iddialı projeleri arasında yer alıyor.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ünye Port'un proje ihalesinin yapıldığını ifade etti.

Tüm Karadeniz Bölgesi'ni etkileyecek ve Türk cumhuriyetlerine hizmet verecek konteyner limanının Ünye, Ordu ve Türkiye'nin prestij projelerinden biri olacağını vurgulayan Güler, Ünye Konteyner Limanı'nın hizmete girmesiyle Türkiye'yi liman konusunda tüm Karadeniz'de lider hale getireceklerini belirtti.

Güler, Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun tamamlanmasıyla liman projesinin daha stratejik bir yapıya dönüşeceğine işaret ederek, şunları kaydetti: 

Karadeniz-Akdeniz Yolu'ndan 40 il faydalanacak. Karadeniz-Akdeniz yolu ve kuracağımız konteyner limanı ile Türkiye alternatif pazarlara açılacak. Karadeniz'deki kıyıdaş ülkelerin bütün yükleri, malları Karadeniz'i ve Ege'yi dolaşmadan direkt Akdeniz'e inecek. Aynı zamanda Akdeniz'e kıyıdaş ülkelerin malları da Mersin'den veya İskenderun'dan direkt Karadeniz'e Ünye'den çıkacak.

Ünye'de kurulacak konteyner limanıyla Rusya ve Ukrayna, Türk cumhuriyetlerine ihracatın daha büyük ivme kazanacağını vurgulayan Güler, Ordu'nun, Karadeniz'in en büyük konteyner limanı ile yüzlerce kişiye istihdam sağlayacağını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aliş01 Aralık 2022 06:03

    hububat piyasası nen bariz örneğidir

  • Hamdi limancı21 Eylül 2021 08:16

    Liman ücretler nasıl  düşük ödenir.    DÖVİZ  EKONOMİSİNE GÖRE HAREKET ETMELİSİNİZ.   ÖRNEK YAZ SEZONU  KUR DÜŞER  İTHAL YÜK GETİRİN  İHRAÇ YÜK GÖDERİN

  • mose13 Ağustos 2021 15:36

    Ortadoğunun Hiroşiması lübnan patlamasını ve covid 19 u anlamak istiyorsanız Liman Ekonomisi ne bi göz atmanız yeterlidir. Ayrıca gemi elleçleme giderlerinde daha düşük ücret ödemek istiyorsanız mutlaka okumalısınız

  • Hamdi limancı28 Ağustos 2020 16:29

    Beyrut Limanı'ndaki patlamanın ekonomik etkileri üzerine düşünceler İlhami Genç'in Liman Ekonomisi kitabından; ABD'deki batı kıyısı limanlarının 10 gün süreyle kapatılması (liman işçilerine bağlı olmakla birlikte aynı kapanma terörist saldırılardan kaynaklanıyor olabilir):. Hong Kong, Malezya ve Singapur'da GSYİH'deki düşüşün yüzde 1,1 olacağı tahmin ediliyor. Kesinlikle uzun yıllar bölge ekonomisini etkileyecek bir olaydır. “İlhami Genç'in Liman Ekonomisi” kitabından bir başka anekdot; Dünya barışından dünya ticaretine, dünya ticareti dünya limanlarından geçer. " Bölgesel barış olmadan ülke kalkınması bir seraptır

  • Mina Vera16 Mayıs 2021 10:57

    Ortadoğunun hiroşiması Lübnan patlaması ve covid 19'un iktisadi etkilerini anlamak için liman ekonomisi kitabına bi’ göz atmanız yeterlidir.

  • Net man 09 Haziran 2020 00:25

    Onlar konuşur ak parti yapar..

  • Vatandaş08 Haziran 2020 18:59

    Türkiye transit ülke mi boş boş yatırım. Ordu Belediyesi 20 sene faizini öder inşaatçı götürür. Gürcistan limanları ile Avrupa limanlari arasında dönüyor doğu-batı ticareti.

  • Vb08 Haziran 2020 21:57

    bu kafa özelleştirince de karşı , yap işlet devret şeklinde yaparsın ona da karşı, devlet ilgilenirse ona da karşı.... yapma diyor kısaca bok içinde yaşa.... neyse ki gerilerde kaldı asla iktidara gelemez anca tantana yapar tarhana bile yapamaz bu kafa

  • Bağımsız Düşüce08 Haziran 2020 18:20

    Liman yapmak belediye'nin işi mi ??? Yapmayın boş işlere para yatırmayı bırakın çiftçi ve üretcileri bir araya getirin kalite ve üretimi arttırın !!! 

  • azmi09 Haziran 2020 00:31

    Çinliler talip olur. Zaten İpek Yolu üzerinde bulunan İskenderun,Trabzon, İstanbul vb yerlerde konuşlanmaya başlamışlar. İş yapacaksanız amman dikkat :(  :(  :( 

  • HD08 Haziran 2020 18:57

    Sevgili bağımsız düşüce , bagımsız düşündüğünü düşünüyorsun öncelikle bunun doğru olmadığını anlaman gerekiyor. Doğduğun andan itibaren ailesel , toplumsal ve sistemsel olarak düşüncelerin ve değer yargıların kodlanıyor. Sana tavsiyem bir yorumda bulunucak bilgi ve donanımda olduğunu düşündüğün zaman bu konular hakkında bilgi ve tecrübenin olup olmadığını gözden geçirmen ve boş konuşmaman.