E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEkonomistler Merkez Bankası'ndan ne kadar faiz artışı bekliyor?---

Ekonomistler Merkez Bankası'ndan ne kadar faiz artışı bekliyor?

Ekonomistler Merkez Bankası'ndan ne kadar faiz artışı bekliyor?
19 Ocak 2024 - 12:15 borsagundem.com

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 250 baz puan artırılarak yüzde 45'e çıkarılacağını tahmin ediyor.

AA Finans'ın, 25 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek ürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 250 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, ankete katılan ekonomistlerin tamamı politika faizinin 250 baz puan artırılarak yüzde 45'e çıkarılacağını tahmin ediyor.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 38,75 oldu.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 250 baz puan artırarak yüzde 42,50'ye çıkarıldı.

JP Morgan: Yatırımcılar TCMB'nin Yatırımcı Günü'ne yoğun ilgi gösterdi

 

TCMB Başkanı Erkan: 2 ay içerisinde 9 milyar dolar sermaye girişi oldu

 

TCMB para politikasında 2024 çerçevesini açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sözün özü20 Ocak 2024 16:14

    Kurtulmanın yolu DOLAR basmak........ Yıldız TİLBE(sanatçı) bile bunu öneriyor.... Ne bizim bu dolardan çektiğimiz......

  • Mucise Reis : )20 Ocak 2024 11:41

    Merkez bastığı TL yi esnelterek reel ekonomıye karşı oluşan şiddetli dalgaları yumuşatır. Merkez kendi aprasını basar ve karşılığında bunun değerini korur... Burada Merkez ne yapsın ??? fabrikamı kursun ? yerli ve milli üretim için labaratuvar mı açsın?  tarlaya mahsulmu eksın? serala rmı yapsın? hammeddeleri yerli ve millileştirsin mi ? :D iyice saçmalamalara girdik ülkece. Siyasiler malesef sistemibitirdi. üretemeyen sadece sonsuz itaat ile bazı koltuklara geçen zümreler oluştu.  Bu zümrelerin kabiliyeti ve becerisi olmadığı içinde dolar ve euro 30 tl de... bunu merkez tek başına düşüremez. işin saçma yanı, eskiden yatırım yapılabilecek global ekonık ülke ve ortamdıki bunuda bozdu siyasilerimiz :D şimdi bu ortam olmadığı için su aksada yatağını bulamıyor, Merkezde durumun farkında ama kalkınmöa programı yok. yerlileşme yok, devlet desteklı büyük ithalatı kesecek üretim hatları yok

  • Berber Bekri 20 Ocak 2024 09:59

    MB da faiz kararından çok daha önemli kararlar bekliyorum...Zira haberlerin sızma şeklinden sosyal medyanın gündeminden belli oluyor ve geliyor gelmekte olan bir cisim yaklaşıyor YTD

  • Alpertunga 20 Ocak 2024 09:02

    Ne önemi ya.

  • Kaçkar KAPLANI19 Ocak 2024 22:49

    Bankaları bilerek geri çektiler, alttan alıp haftaya yükseltecek sonra da tekrar zemine yayacaklar.

  • borsacı19 Ocak 2024 22:47

    PİYASA 50 MERKEZDE UFAK ARTIŞ YAPABİLİR.

  • YORUM 19 Ocak 2024 20:26

    her ay bıktık şu toplantıdan piyasayı bozuyor