E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinEdebiyat dünyasının acı kaybı---

Edebiyat dünyasının acı kaybı

Edebiyat dünyasının acı kaybı
25 Ağustos 2014 - 01:50 borsagundem.com

Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin önemli isimlerinden Bekir Sıtkı Erdoğan vefat etti

Edebiyat dünyasından bir yıldız kaydı. Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin değerli isimlerinden Bekir Sıtkı Erdoğan dün akşam hayatını kaybetti.

“Hancı” ve “Kışlada Bahar” isimli şiirleriyle tanınan Bekir Sıtkı Erdoğan 88 yaşındaydı. Haydarpaşa GATA Hastanesi’nde dört gündür komada olan Erdoğan dün akşam 18.00'de vefat etti. Erdoğan’ın cenaze namazı bugün ikindi namazını müteakip Üsküdar Çiçekçi’deki Selimiye Camii’nde kılındıktan sonra memleketi olan Karaman’a götürülecek.

Son yıllarda tasavvufî şiirler yazan ve Türk şiirinin önemli ustalarından biri kabul edilen Bekir Sıtkı Erdoğan’ın vefatı, edebiyat dünyasını üzdü. 
    
HARP OKULU MEZUNU

Bekir Sıtkı Erdoğan, 1926 yılında Karaman’da doğdu. Kuleli Askerî Lisesi ve Kara Harp Okulu mezunu idi. Kıta subaylığı yaptı. Bu arada Ankara Üniversitesi, Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’ni bitirdi. Heybeliada Deniz Lisesi, İstanbul Alman Lisesi ve Marmara Koleji’nde edebiyat öğretmenliği yaptı. Aruz, hece ve serbest vezinle şiirler yazdı. Şiirlerinden bazıları bestelendi. Rubai türündeki şiirleri başta Hisar, Türk Edebiyatı, Yüzakı ve Kubbealtı Akademi Mecmuası olmak üzere bir çok dergide yayımlandı. Başta ESKADER olmak üzere bir çok kurum ve kuruluştan ödüller aldı. Hakkında saygı toplantıları yapıldı. Dostlar Başına ve Bir Yağmur Başladı isimli yayımlanmış eserleri var. Erdoğan’ın bütün eserlerini, Akıl Fikir Yayınları neşre hazırlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)