E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaECB’nin özel QE planında ne var---

ECB’nin özel QE planında ne var

ECB’nin özel QE planında ne var
07 Nisan 2014 - 18:27 borsagundem.com

Draghi Washington’da IMF ile pazarlığa oturmaya hazırlanırken yatırımcıları belirsizlik korkusu sardı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, bu hafta ABD’ye uçarken ardında 1,4 trilyon dolarlık bir soru bırakacak. Draghi, Washington’da Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileriyle yapacağı toplantılarda yeni niceliksel gevşeme planlarını ortaya dökebilecek olsa da yatırımcılara henüz programın ayrıntılarıyla ilgili biri ipucu vermiş değil. UniCredit ve Deutsche Bank’taki ekonomistlere göre bu belirsizlik yatırımcıları herhangi bir hayal kırıklığına karşı hazırlıksız bırakıyor.

UniCredit’ten Erik Nielsen, dün yazdığı bir notta “Niceliksel gevşemeye ilişkin haberler piyasayı heyecanlandırmış durumda. ECB’nin, çoğumuz gibi bu durumdan mutlu olduğuna eminim, ancak hamle yakın bir vadede gelmeyecek. Piyasalar bunun sadece yapılabileceklere ilişkin kamuya yarı-açık bir tartışma olduğunu ve acil bir durumla karşılaşmadığımız sürece gerçekleşmeyeceğini fark ederse ne olacak?” diye sordu.

Aralarında Peter Hooper’ın da bulunduğu Deutsche Bank ekonomistleri de dün yatırımcılarına ilettikleri notta “ECB’nin yatırımcılarda bankanın harekete geçmesini zorunlu kılacak bir umut dalgası yarattığını düşündüklerini" söyledi. Söz konusu notta, “Bu durumda risk piyasaların hayal kırıklığı yaşamasıdır. ECB’nin, özel QE planını açıklamak, hangi özel varlıkları ne kadar ve hangi süreyle satın alacağını ayrıntılandırmak zorunda kalacağını düşünüyoruz” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)