E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıECB, euro kurunun enflasyon üzerindeki etkisini izliyor---

ECB, euro kurunun enflasyon üzerindeki etkisini izliyor

ECB, euro kurunun enflasyon üzerindeki etkisini izliyor
13 Temmuz 2022 - 11:24 borsagundem.com

Avrupa Yönetim Konseyi üyesi Francois Villeroy De Galhau'ya göre, Avrupa Merkez Bankası, son zamanlardaki düşüşlerin halihazırda rekor düzeyde enflasyonu daha da alevlendirebileceği için euro-dolar kurunu izliyor.

Fransa merkez bankasının da başkanı olan Francois Villeroy De Galhau, France Info radyosuna verdiği demeçte, "İhracatçıları desteklediği için faaliyet için iyi bir haber ama ne yazık ki enflasyonu biraz yükseltiyor. Döviz kuru bizim belirlediğimiz bir şey değil ama enflasyon için önemli olduğu için onu takip ediyoruz." dedi.

Fed'in ani faiz artışları ve 19 üyeli euro bölgesinde artan resesyon olasılığı ile hırpalanan ortak para birimi, son haftalarda dolar ile pariteye doğru kaydı ve dün hemen hemen aynı seviyeye geldi.

Düşüş, enflasyonu yüksek tutarak para politikası belirleyicileri için başka bir baş ağrısı oluşturuyor. Tüketici fiyatlarının % 2'lik resmi hedefin dört katından fazla artmasıyla ECB, bu ay on yıldan uzun bir süredir ilk kez oranları artırmaya başlamayı planlıyor.

Villeroy, döviz piyasalarındaki son hareketlerin mutlaka euronun zayıf olduğu anlamına gelmediğini söyledi ve "Yılın başından bu yana olanlara baktığımızda, zayıf olan euro değil, özellikle geleneksel olarak güvenli bir liman olduğu için güçlü olan dolar" dedi.

ECB'den bankalara 'resesyon' uyarısı

 

ECB'den yeşil şirketlere destek! Kurumsal tahvil alımlarını yenileyecek

 

ECB, faizler artarken bankaların aşırı kar etmesini engellemeyi planlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)