E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDüzeltme sonrası, toparlanma süreci---

Düzeltme sonrası, toparlanma süreci

Düzeltme sonrası, toparlanma süreci
01 Mart 2013 - 18:34 borsagundem.com

İMKB'de yaşanan düzeltme süreci sonrası analistler Mart ayında toparlanma öngörüyor

Şubat ayına 78.783 seviyesinden başlayan İMKB-100 Endeksi, ayı %0,7 kazançla 79.334 seviyesinden kapattı. Bankalarda aylık kayıp ortalama %0,63 olurken, Sanayi hisselerinde aylık ortalama kazanç %1,2 olarak gerçekleşti. Şubat ayı başında €/$ paritesi 1,3579 iken 1,3057 seviyesine geriledi.
İMKB'de ilk 2 aydaki düşüş sonrası toparlanma süreci görebiliriz.
Borsada yurtdışından kaynaklanan etkilerin başında ABD Merkez Bankası’nın Aralık ayı toplantısından sonra Ocak ayı toplantısında da varlık alımlarının işsizlik oranlarının makul seviyelere gelmeden de durdurulabileceği veya azaltılabileceğini tartışması oldu. Yurtiçinde ise, Ocak ayı sonunda kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s in açıklamalarında kısa vadede not artırımı gelmeyeceği beklentisinin oluşmasıyla İMKB’de özellikle bankacılık hisselerinde başlayan satıcılı seyir, Rekabet Kurulu’nun bankalara rekabet kurallarını ihlal ettikleri için ciddi tutarlarda olabilecek ceza kesme olasılığı ve Merkez Bankası’nın parasal sıkılaştırma önlemlerinin bankaların kar marjlarını olumsuz etkileyeceği beklentisi endeksteki düşüşün başlıca nedenleri olarak sayılabilir. Bu faktörlerin önemli ölçüde fiyatlandığını düşünmekle birlikte borsada bir taban oluşumu esnasında dalgalı seyirler görebiliriz. Buna karşı dikkatli olmakta yarar var. İMKB’deki sert geçen bu düzeltme süreci sonrasında önümüzdeki dönemde olağanüstü bir olumsuz gelişme olmadıkça, hisse senedi piyasasında bir taban oluşumu görebiliriz.
Teknik görünüm:
Ocak’ta 8500 puanda dalgalanan IMKB, Şubat’ta 5500 puanda dalgalandı. Satışların devamı halinde 100 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 75.000’li seviyenin destek görevi görebileceğini belirtmiştik. 75.635 seviyesinden dönen IMKB için Mart ayında ki en önemli direnç 50 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 81.000 olabilir. Yurtdışında bozulma olması ile risk iştahında azalma ortaya çıkarsa 77.000 ve 75.000 yeniden gündeme gelebilr.
PORTFÖYDEKİ DEĞİŞİKLER...
Bu ay portföyümüzde herhangi bir değişiklik yapmıyoruz. İMKB30 endeksine dahil olan hisse önerilerimiz; HALKB, KOZAL, MGROS, THYAO, TKFEN ve TTKOM, İMKB30 dışındaki önerilerimiz ise AKSA, ANACM, CIMSA, ISFIN ve SELEC’dir. 
GEDİK YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)