E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDüşük sermayeli şirketlerde risk büyüyor---

Düşük sermayeli şirketlerde risk büyüyor

Düşük sermayeli şirketlerde risk büyüyor
24 Temmuz 2020 - 14:02 borsagundem.com

Teknoloji hisseleriyle birlikte güçlü performans gösteren düşük sermayeli şirketler yatırımcılara aynı fırsatları sunmuyor. Güçlü fiyat kazanç verilerine rağmen temel veriler yatırımcıları üzebilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalardaki teknoloji rallisine düşük sermayeli şirketlerin de rallisi eşlik ediyor. Fakat ABD bankası PNC Financials’ın Baş Yatırım Stratejisti Amanda Agati düşük sermayeli şirketlerdeki kazanımların yatırımcıları zor durumda bırakabileceği konusunda uyarıyor. Agati temel verilerin düşük sermayeli şirketlerin rallisini desteklemediğini belirtti.

Baş stratejist CNBC’ye verdiği röportajda “Sadece fiyat kazanç oranları perspektifinden bakarsanız düşük sermayeli şirketlerin tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu görürsünüz, eğer inanabilirseniz” ifadelerini kullandı.

ABD’nin düşük sermayeli şirketleri belirten Russell Small Cap Value Endeksi, geçtiğimiz üç ay boyunca %19’luk bir ralli bir ralli yakaladı. Daha geniş bir endeks olan S&P 500 endeksi ise buna karşılık aynı dönemde %16 oranında yükseliş gösterebildi. Agati bu durumun bir sorun oluşturduğunu belirtiyor.

Baş stratejist röportajında, “Wall Street ve küçük şirketler arasında sahip olunanlar ve olmayanlar noktasında büyük bir bağlantısızlık söz konusu” dedi.

Agati büyüme zemini ve borç seviyelerine dikkat edilmesinin önemli olduğunu belirtti. Benzeri bir durumun 2000 yılındaki dot com krizinde de meydana geldiğini belirten Agati Wall Street’le genel ekonomi arasındaki farkı gece ile gündüze benzetiyor. Baş stratejist düşük ve orta sermayeli şirketlerin 2000 döneminde bu üstlenilen borç yükünün yakınından bile geçmediğini belirtiyor.

Buna karşın Agati son üç ayda %22’den fazla yükselen Nasdaq 100 endeksinin gidişatı için aynı olumsuz beklentileri paylaşmıyor. Perşembe günü dev teknoloji şirketleri Facebook, Apple, Amazon, Netflix ve Google’ın çatı şirketi Alphaber keskin değer kaybı yaşasa da baş stratejist rekorların devamının geleceği konusunda iyimser.

Nasdaq 100 hisselerinin dot-com krizi sırasındaki değerlemelerin neredeyse yarısı kadar olduğunu belirten Agati, “Büyümeye aç bir dünyadayız. Büyümeyle birleştirdiğinizde bu göreceli olarak Nasdaq hisselerinin daha cazip görünmesini sağlar” ifadelerine yer verdi.

Agati, Nasdaq 100 şirketleriyle küçük sermayeli şirketlerin değerleri arasındaki performans farkının 2000 yılından bu yana en geniş seviyeye ulaştığına dikkat çekiyor.

Baş stratejist Nasdaq 100 Endeksi ile ilgili, "Dot-com dönemi hakkında birçok karşılaştırma gördüm ve bu karşılaştırmalar Nasdaq 100 ile ilgili bir balon benzetmesini yapıyor. Fakat bizim görüşümüze göre bu karşılaştırmalar kesin değil. Nasdaq 100 hisseleri gerçekten cazip ortak özellikler taşıyor: Kalıcı gelir artışlarını sürdürebiliyor, güçlü kârlılık ölçümleri paylaşabiliyor ve bir süre bedava nakit para dağıtabiliyorlar" dedi.

Geniş pazarlar söz konusu olduğunda ise, Agati yakın vadeli temkinli. Baş stratejist, 23 Mart'taki dip seviyesinden itibaren devam eren ralliye ve artan korona virüs vakalarının etkisinden endişe ediyor.

Agati, "Bir süre mesafeyi koruyacağız. Tarihi düşüşleri atlamak bu piyasayı ayakta tutmak için yeterli değil. Bilanço artışlarında temel verilerin gücünü görmeye başlamamız gerekiyor ve bunu henüz görmedik" ifadelerine yer verdi.

Borsa çöker diyenler çekildi kalanlar kazanıyor

 

Wall Street’in yaşlı kurdu: Borsalar yükselecek

 

Buffett’tan 800 milyon dolarlık Bank of America hamlesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)