E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünyayı yüzde 1'lik insan topluluğu yönetecek---

Dünyayı yüzde 1'lik insan topluluğu yönetecek

Dünyayı yüzde 1'lik insan topluluğu yönetecek
19 Ocak 2015 - 11:50 borsagundem.com

Dünyada gelir adaletsizliği devam ediyor. Gelecek yıl en zengin yüzde 1'lik kısım dünyaya hükmedecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kar amacı gütmeyen araştırma şirketi Oxfam America’nın verilerine göre, gelecek yıl dünya varlığının tamamına dünyanın en zengin yüzde 1’lik kısmı hükmedecek.

İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenecek Dünya Ekonomik Forumu toplantıları öncesinde yayımlanan araştırmada, en zenginlerin sahip olduğu toplam varlığının dünyanın tamamındaki mal varlıklarının yüzde 50’sini aşacağına işaret etti.

2014 yılında bu oran yüzde 48, 2009’daysa yüzde 44’tü.

Oxfam’ın İdari Direktörü Winnie Byanyima, “Dünya genelinde gelir eşitsizliği yükselmeye devam ediyor. Dünya liderlerinin birinci gündem maddesi bunu azaltmak olsa da her geçen gün zenginle fakir arasındaki uçurum hızla artıyor” dedi.

Oxfam’ın araştırmasında Credit Suisse bankasının küresel zenginlik raporu ve Forbes’un milyarderler listesinden faydalanıldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet19 Ocak 2015 17:27

    Herkes herşeye layık değildir.Her şeyde bir uygunluk ve yerindelik vardır.Bazı insanlara her şey öğritelemez.Aslında kötü olan gelir eşitsizliği değil gelir eşitliğidir.Türkiye'nin önündeki en büyük gelişme engeli gelir eşitliği düşüncesidir.