E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDünyayı dolandıran İspanyol teknoloji yıldızı---

Dünyayı dolandıran İspanyol teknoloji yıldızı

Dünyayı dolandıran İspanyol teknoloji yıldızı
14 Ağustos 2014 - 16:37 borsagundem.com

Let’s Gowex SA adlı İspanyol şirket ibraz ettiği sahte sözleşmelerle dünyayı dolandırdı. Bu olayın ardından İspanyol borsası alt üst oldu

Gowex’in başkanı Jenaro Garcia Martin’in şirket çalışanlarını, yatırımcıları ve düzenleyici mercileri kandırmak üzere bir dizi sahtekârlığıa başvurduğu belirlendi. Başta muhasebe sahteciliği olmak üzere gibi çeşitli mali suçlamalarla karşı karşıya olan 46 yaşındaki girişimci, geçtiğimiz ay mahkemede verdiği ifadede şirketin hesaplarını manipüle ettiğini ve olmayan bir iş ve olmayan sözleşmeleri gerçekmiş gibi göstermek üzere yaklaşık 20 naylon şirketten oluşan bir ağı kullandığını itiraf etmiş.

Garcia Martin, izlerini örtmek için akrabaları ve aralarında temizlikçisinin de bulduğu kişilerin üzerinde görünen naylon şirketlere ait gelirleri rapor etmiş. 

Eski Gowex çalışanlarına göre Martin şirketin hiçbir zaman etmediği kârların vergisini de ödemiş. Yine şirketin eski çalışanlarından biri İspanyol yetkililerin bir keresinde Govex’in dört çekerli arabaları kullanarak açık kablosuz ağ sağladığını iddia ettiği bir projesini kontrol etmek istediklerini, Martin’in ise projeyi gerçek göstermek için kendi arabasındaki interneti kullandığını söyledi. 


SKANDAL BORSAYI VURDU

İspanyol Borsalar ve Piyasalar (BME) kurumunun yönetim kurulu ise yeni  bir açıklamaya kadar Gowex'in hisselerinin alım ve satım işlemlerini durdururken,  şirketten gerçek hesaplarını istedi. Gowex skandalından dolayı 30'a yakın  teknoloji şirketinin hisselerinin de borsada ciddi düşüş yaşadığı görüldü. 
 
Bu arada Gowex ile iş yapan birçok resmi ve özel kurumda şaşkınlık  yaşanırken, Madrid Belediye Başkanı Ana Botella, "Bize sundukları belgeler  sahteyse sözleşmeler hemen feshedilecektir" açıklamasında bulundu. 
 
İspanya'daki bir çok kentte, şehir merkezlerinde, otobüslerde,  metrolarda, gazete bayiilerinde Gowex'in verdiği ücretsiz internet hizmeti  bulunuyor. Şirket, çoğunluğu İspanya'da olmak üzere dünyada 80'den fazla kentte  yaklaşık 125 milyon kullanıcıya ücretsiz internet bağlantı hizmeti sunuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)