E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünyayı ayağa kaldıran gelişme---

Dünyayı ayağa kaldıran gelişme

Dünyayı ayağa kaldıran gelişme
13 Nisan 2014 - 16:16 borsagundem.com

Kırım'ın ardından Ukrayna'da yüksek tansiyon! Silahlı Rus yanlılarına operasyon başlatıldı... Can kaybı var... Rusya tetikte...

Kırım'ın ardından Ukrayna'da da tansiyon yükseldi... Silahlanan Rusya yanlısı isyancılarla Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentine bağlı Slavyansk kasabasında girilen çatışmada Ukrayna tarafından bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, 5 kişi ise yaralı. Açıklama Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov'dan geldi. Yaşanan gelişmenin ardından gözler Rusya'da... Ukrayna, Rusya'yı işgale hazırlanmakla suçluyordu.

NATO'DAN AÇIKLAMA GELDİ
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ukrayna'nın  doğusunda gerilimin daha da tırmanmasından son derece endişeli olduğunu ifade  etti. 
Rasmussen, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kırım'ın "yasa  dışı ve gayrimeşru şekilde ele geçirilişinde" Rus birliklerince giyilen türden  rütbe işaretlerinin olmadığı üniformalar giyen, özel Rus silahlarıyla donanmış  insanların yeniden ortaya çıkmasının vahim bir gelişme olduğunu belirtti. 
Rusya yanlısı ayrılıkçıların, egemen bir devlet olan Ukrayna'yı  istikrarsızlaştırma amacıyla planlı bir şiddet kampanyası yürüttüklerini  gördüklerini kaydeden Rasmussen, Rusya'ya, özel güçler de dahil olmak üzere  Ukrayna sınırındaki güçlerini çekme çağrısı yaptı.  Rasmussen, "Herhangi bir bahaneyle daha fazla Rus askeri girişimi,  sadece Rusya'nın uluslararası izolasyonunu derinleştirecektir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adalet13 Nisan 2014 16:55

    arkadaş tıpkı bizim insanımız gibi yönünü daima diktatörlüğe , baskı, zulme dönen insanlar var. Avrupa belki sahte medeniyet ama rusya da tam refahsız, huzursuz ülke... memleket sevdası ülke insanları için huzur, refah getirmeyecekse ne işe yarar. dikta içinde zengin olarak yaşayacağıma özgür karnımı doyurarak yaşarım daha asil, daha onurludur...biz de yönü ne yazık ki rusya, iran, çine çevirdik... tamam abd, israiel de çevirmeyelim. tam bağımsız olamıyoruz bari kısmi bağımsız olalım...biraz aynada kendimize bakalım