E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Bankası'ndan, Güney Afrika'ya 750 milyon dolarlık kredi---

Dünya Bankası'ndan, Güney Afrika'ya 750 milyon dolarlık kredi

Dünya Bankası'ndan, Güney Afrika'ya 750 milyon dolarlık kredi
21 Ocak 2022 - 11:19 borsagundem.com

Dünya Bankası, Güney Afrika'ya 750 milyon dolarlık Kovid yardım kredisi verdi

Dünya Bankası, Güney Afrika hükümetinin korona virüs pandemisinin etkisini dengeleme çabalarını desteklemek üzere 750 milyon dolarlık talebini onayladı.

Kredi, Ulusal Hazine'nin pandeminin başlamasından sonra 500 milyar rand (33 milyar dolar) yardım paketini finanse etmek için Washington merkezli bankayla ilk kez temas kurmasından yaklaşık iki yıl sonra kabul edildi.

Hazine Genel Müdürü Dondo Mogajane, düşük faizli kredinin Kovid-19 krizine yanıt olarak ek harcamalardan kaynaklanan finansman açığının kapatılmasına katkıda bulunacağını bildirdi.

Mogajane, “Kritik sağlık ve sosyal güvenlik ağı programlarını finanse etmenin acil zorluğunun ele alınmasına yardımcı olacak.” dedi.

Kovid-19, en çok kıtada olmak üzere Güney Afrika'da yaklaşık 94.000 kişinin ölümüne neden oldu. Hükümetin hastalığın yayılmasını durdurmak için uyguladığı kısıtlamalar, 2020'de yaklaşık otuz yılın en büyük ekonomik daralmasına ve dünyanın en yüksek işsizlik oranına sahip bir ülkede iş kayıplarında artışa neden oldu.

Dünya Bankası, Türkiye'nin büyüme beklentilerini revize etti

 

Dünya Bankası'ndan İran'a 90 milyon dolar kredi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)