E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Bankası Doğu Asya'dan umutlu---

Dünya Bankası Doğu Asya'dan umutlu

Dünya Bankası Doğu Asya'dan umutlu
07 Nisan 2014 - 08:04 borsagundem.com

Dünya Bankası, gelişmekte olan Doğu Asya'nın bu yıl yüzde 7.1 oranında büyüyeceğini açıkladı

Dünya Bankası, Doğu Asya'nın gelişmekte olan ekonomilerinde bu yıl, gelişmiş ekonomilerdeki toparlanma ve Fed'in tahvil alımlarının azaltmasına şu ana kadar piyasaların ılımlı tepki vermesine bağlı olarak istikrarlı bir ekonomik büyüme görüleceğini bildirdi. 
Dünya Bankası, yayınladığı "Doğu Asya Pasifik Ekonomik Güncelleme" raporunda, Doğu Asya'nın gelişmekte olan ekonomilerinin bu yıl, 2009-2013 döneminde yakalanan ortalama yüzde 8.0'lik büyümeye göre yavaşlamakla birlikkte 2013'e göre değişim göstermeyerek yüzde 7,1 büyüyeceğini öngördü. 2013 yılında yüzde 7,7 büyüyen Çin ekonomisinin bu yıl yüzde 7,6 büyüyeceğini tanmin eden Dünya Bankası, Çin dışarıda bırakıldığında ise bölgedeki gelişmekte olan ekonomilerde ortalama büyüme oranının 2013 yılındaki yüzde 5,2'den 5,0'e gerilemesini beklediğini vurguladı.
Dünya Bankası, gelişmekte olan Doğu Asya için 2014 büyüme tahminini daha önce yüzde 7,2 olarak ifade etmişti.
Dünya Bankası'nın Doğu Asya ve Pasifik Başkan Yardımcısı Axel van Trotsenburg yaptığı açıklamada, "Doğu Asya, global finansal krizden bu yana dünyanın ana büyüme motoru oldu. Bu yıl güçlü global büyüme, global finansal şartlarda sıkılaşmanın yaşandığı ortamda
bölgenin göreceli olarak istikrarlı bir hızla büyümesine yardım edecek" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)